Hyppää sisältöön

Puolustusministeri Kaikkonen pitää yhdysvaltalaisen pommikoneen vierailua Suomenlahdella strategisena pelotteena

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan Yhdysvallat haluaa osoittaa, että se on sitoutunut Pohjois-Euroopan turvallisuuteen.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen kommentoi yhdysvaltalaisen pommikoneen lentoa Suomenlahdella.
Tero Valtanen

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kuvaa yhdysvaltalaisen pommikoneen vierailua Suomenlahdella strategiseksi pelotteeksi.

Yhdysvaltain ilmavoimien B-52-pommikone lensi lauantai-iltana Puolasta Suomenlahdelle ja takaisin. Kaikkosen mukaan lento ei tullut Suomelle yllätyksenä.

– Yleisesti ottaen voi sanoa, että meillä on hyvä tilannekuva ja hyvä yhteistyö Naton kanssa, että ei tässä mitään yllätystä tullut, Kaikkonen sanoo.

Kaikkonen pitää pommikoneen vierailua Suomenlahdella strategisena pelotteena.

– Tämäntyyppisiä lentoja suurvallat tekevät. Tässä on kyse tällaisesta strategisen pelotteen ylläpitämisestä. Yhdyvallat tekee tätä ja tekee Venäjäkin.

Kone kääntyi takaisin ennen Venäjälle kuuluvaa Suursaarta. Yle on aiemmin uutisoinut, että Venäjän toiminta Suursaaressa on lisääntynyt viime vuosina.

Kaikkonen ei sulje pois, etteivätkö Yhdysvaltain koneet voisi tulevaisuudessa lentää Suomen yllä.

– Sille pitäisi olla meillä Suomessa perusteltu tarve, että se tukisi ja vahvistaisi meidän turvallisuuttamme. Vaikkapa olisi harjoitustoimintaan liittyvä tarve. En sulje pois, etteikö joskus tulevaisuudessa näin voisi olla, mutta se on sitten erillisen harkinnan paikka, Kaikkonen summaa.

Suosittelemme