Hyppää sisältöön

Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu pahoittelee käytöstään opiskelijajuhlissa – jää pois päivittäisestä työstä selvityksen ajaksi

Juhlista alkoi levitä väitteitä, joiden mukaan hän olisi käyttäytynyt epäasiallisesti. Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijat viettivät lauantaina 30-vuotisjuhlia, jonne Tuulensuu osallistui.

Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu
Aamulehden vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu on opiskellut Tampereen yliopistossa tiedotusoppia. Kuva: Matias Väänänen / Yle
Elli Piirainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijat viettivät eilen 30-vuotisjuhliaan.

Vuosijuhliin osallistui parisataa ihmistä, joista valtaosa on nykyisiä opiskelijoita. Juhlissa oli myös entisiä opiskelijoita sekä kutsuttuja kunniavieraita.

Aamulehden nykyinen vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu oli yksi juhlien kutsuvieraista. Tuulensuusta alkoi sunnuntaina levitä väitteitä, joiden mukaan hän olisi käyttäytynyt juhlissa epäasiallisesti.

Tuulensuu julkaisi sunnuntai-iltana tviitin, jossa hän kirjoittaa, että hänen käytöksensä vuosijuhlissa on ollut esillä myös sosiaalisessa mediassa.

Hän kertoo olleensa yhteydessä tapahtuman järjestäjään ja haluaa, että asia selvitetään asianmukaisesti. Hän myös pahoittelee jotain.

Epäselväksi jää, mitä Tuulensuu viestissään pahoittelee.

Yle yritti soittaa Tuulensuulle ja kysyä häneltä itseltään, mitä juhlissa oikein tapahtui. Hän vastasi kommentoivansa asiaa vain tekstiviestillä, ja että hän suhtautuu asiaan vakavasti. Hän aikoo olla yhteydessä tapahtuman järjestäjään ja haluaa, että asia selvitetään asianmukaisesti.

Yle tavoitti journalistiikan opiskelijoiden ainejärjestö Vostok ry:n puheenjohtaja Silja Kinnusen, joka kommentoi asiaa hyvin niukasti.

– Kokoonnumme hallituksen kesken käsittelemään asiaa alkuviikosta.

Illan tapahtumia kommentoitiin myös Twitterissä, jossa juhliin osallistunut henkilö kehui juhlia, mutta huomautti päätoimittajan hukassa olevista käytöstavoista.

Tuulensuu jää pois päivittäisestä työstä asian selvityksen ajaksi

Tuulensuun esihenkilö Petteri Putkiranta kertoo Ylelle, että on ollut yhteydessä Jussi Tuulensuun kanssa sunnuntaina, ja että tilannetta selvitetään. Putkiranta sanoo ottavansa asian vakavasti.

Hän vahvistaa Ylelle myös sen, että Tuulensuu jää pois päivittäisestä toimitustyöstä asian selvittämisen ajaksi.

Asian käsittelyä voidaan jatkaa kuitenkin vasta maanantaina, kun toinen osapuoli, opiskelijoiden ainejärjestö, on jälleen asian parissa.

Putkiranta toimii Sanoma Media Finlandin uutis- ja featuremediayksikön liiketoimintajohtajana sekä Suomen Tietotoimiston ja Sanomalehtien liiton hallituksen puheenjohtajana. Sanoma Media omistaa Aamulehden.

Suosittelemme