Hyppää sisältöön

Länsi- ja Lounais-Suomessa tehty laaja työmaavarkaussarja selvisi, kun varkaat saatiin verekseltään kiinni Tampereella

Rikoksesta epäillyt otetiin kiinni rikoksen tekopaikan lähistöltä tammikuun lopussa. Poliisi löysi varaston, jossa oli satoja käsityökaluja, joiden arvo oli yhteensä useita kymmeniätuhansia euroja.

Kuvituskuvia poliiisipartiosta talvisessa ympäristössä.
Sisä-Suomen poliisi teki tutkinnassa yhteistyötä Lounais-Suomen poliisin kanssa. Kuvituskuva. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle
Heli Mansikka

Sisä-Suomen poliisi on selvittänyt laajan Länsi- ja Lounais-Suomen alueella tehdyn työmaavarkauksien sarjan.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että varkaussarja alkoi selvitä, kun Tampereen kenttäpartio otti neljä henkilöä kiinni epäiltynä työmaavarkaudesta tammikuun lopussa. Kiinniotto tapahtui rikoksen tekopaikan lähistöllä.

Esitutkinnassa selvisi, että samoja henkilöitä on syytä epäillä myös muista Länsi- ja Lounais-Suomen alueella tapahtuneista työmaavarkauksista.

Sisä-Suomen poliisi teki yhteistyötä Lounais-Suomen poliisin kanssa. Yhteistyössä löytyi epäiltyjen henkilöiden varasto, jonne anastettua omaisuutta oli tuotu.

Varastoon tehtiin etsintä, jonka tuloksena löydettiin noin 260 kappaletta erilaisia käsityökaluja, jotka olivat anastettu eri työmailta Länsi- ja Lounais-Suomen alueelta. Löydetyn omaisuuden arvo on useita kymmeniätuhansia euroja.

Tampereella kiinniotetut miehet ovat olleet vangittuina kiinniottohetkestä lähtien.

Suosittelemme sinulle