Hyppää sisältöön

Riihimäen puistosuunnittelussa otetaan huomioon kestävä kehitys

Huhtimonmäen asuinalueen uudessa puistossa käytetään alueen maakivetkin hyväksi.

Punainen kyltti leikkipuistossa. Kyltissä kerrotaan yleinen hätänumero ja leikkialueen säännöt.
Riihimäen kaupungin tavoitteena on uudistaa Koivistonmäellä sijaitseva Töyrypuisto. Kuva: Miki Wallenius / Yle
Anne-Maria Niskanen

Riihimäellä Huhtimonmäen asuinalueelle Kanervakadun varrelle rakennetaan tänä vuonna uusi leikkipuisto. Huhtimonmäen Kanervapuiston suunnittelussa on otettu huomioon kestävä kehitys ja kiertotalous.

Kalusteiden valinnassa on painotettu materiaalien kierrätystä ja hiilijalanjälkeä sekä elinkaarta julkisessa käytössä. Lisäksi esimerkiksi alueen maakiviä käytetään leikkipuistossa tilanjakajina, penkkien alustoina sekä hyppelykivinä.

Lahopuiksi tarkoitetuilla puunrungoillakin on puistossa oma tehtävänsä, sillä niillä erotetaan ulkokuntoilupaikka leikkipuistosta.

Asukkaiden toiveena on ollut varjoa tuovien puiden istuttaminen puistoon. Suunnitelmissa onkin istuttaa puistoon muun muasa tuurenpihlajia.

Kaupungin suunnitelmissa on myös tehdä uusi kulkureitti Kanervakadulta alas Kokonkadulle. Kulkureitti toteutetaan asukkaiden toiveiden mukaisesti kuntoportaina.

Töyrypuistoon lisää hedelmäpuita

Tänä vuonna Riihimäen kaupunki uudistaa myös Koivistonmäen kaupunginosassa sijaitsevan pienen Töyrypuiston. Puisto kuuluu Koivistonmäen maakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön.

Töyrypuistossa lähtökohtana on säilyttää puiston puutarhamainen luonne sekä suunnata leikkipisteen toiminnat pienemmille lapsille, kun taas lähellä sijaitseva Panimopuisto on suunnattu nuorille.

Lumisessa leikkipuistossa on vaaleanvihreä sarvikuonokeinu.
Töyrypuisto säilyy pienempien lasten leikkipaikkana. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Puistosuunnitelman mukaan ajatuksena on istuttaa puistoon lisää hedelmäpuita, joiden sato on asukkaiden vapaasti käytettävissä. Puiston takaosa jätetään luonnon monimuotoisuutta tukevaksi niittymäiseksi alueeksi.

Molempien puistojen rakentaminen on osa tämän vuoden kunnallistekniikan investointiohjelman toteutusta.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle