Hyppää sisältöön

Oulun Kärpät hakee kuumeisesti onnistumista Kouvolan KooKoota vastaan: ”Meno on ollut rentoa kuin rautakanki”

Kärpät on kärsinyt koko kauden ailahtelevaisista otteista. Voitto-otteluiden jälkeen on tullut useita tappioita peräkkäin.

Pekka Loukkola

Oulun Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki luottaa edelleen nimivahvan joukkueensa mahdollisuuksiin pudotuspelien välieräsarjassa. Kärpät aloittaa kotonaan Kouvolan KooKoota vastaan ennakkosuosikkina.

Kärpät hävisi neljä viimeistä runkosarjapeliään, joten lähtökohta ei suosi oululaisia.

Paljon on parannettavissa, sen myöntää Marjamäkikin.

– Ennen kaikkea se, että annetaan palaa vaan. Meno on ollut rentoa kuin rautakanki. Fakta on, että silloin kun peli on paineessa, silloin pitää olla parhaimmillaan ja tänään tullaan varmasti olemaan, luottaa Marjamäki.

Kärppiä on kauden aikana vaivannut ailahtelevaisuus. Runkosarjassa pelit oikeuttivat koko kauden ajan sijoihin 5-7. Akilleen kantapää on ollut erikoistilannepelaaminen. Kärpät on tehnyt toiseksi vähiten ylivoimamaaleja ja alivoimapelaamisessakin joukkue oli runkosarjassa toiseksi huonoin.

Osa kauden vaikeuksista selittyy pelaajien loukkaantumisilla. Fyysisten vammojen ohella henkisessä valmistautumisessa on ollut toivomisen varaa.

– On varmasti ollut ongelmia henkiselläkin puolella. Ei saada ihan parasta irti. Meillä on hieno joukkue ja upeita pelaajia. Erilaisia vastoinkäymisiä on ollut koko kauden. Katsotaan positiivisesti eteenpäin ja tänään me pelataan hyvä peli: nyt on vaan mahdollisuuksia edessä, summaa Marjamäki.

Välieräparissa suuremmat paineet ovat Kärpillä. Viime kaudella KooKoo nousi välierien kautta aina pronssille, joten helpolla ei oululaisjoukkue tule pääsemään. Kärppien menestys nojaa maalivahteihin. Joel Blomqvist on tervehtynyt aivotärähdyksestä pelikuntoon illan otteluun.

Suosittelemme sinulle