Hyppää sisältöön

Ylöjärvi aikoo kiistää valitukset Viljakkalan Karhen koulun purkuluvasta

Valituksen jättäneet pitävät rakennusta korjauskelpoisena ja maiseman kannalta tärkeänä. Hallinto-oikeus on pyytänyt kaupunkia perustelemaan oman kantansa.

Taulusieni, kolmioviivain ja liitu liitutaulun reunalla.
Karhen koulun kunnosta on monta näkemystä. Esimerkiksi maakuntamuseo pitää rakennuksen kosteusvaurioita varsin pienialaisina ja korjauskelpoisina. Kuva: Matti Myller / Yle
Jouni Tanninen

Ylöjärven kaupunki aikoo kiistää Viljakkalan Karhen koulun purkupäätöksestä jätetyt kolme valitusta. Niiden takana ovat ely-keskus, maakuntamuseo ja Ylöjärvi-Seura.

Esimerkiksi maakuntamuseo on omassa selvityksessään pitänyt rakennuksen kosteusvaurioita varsin pienialaisina ja korjauskelpoisina. Lisäksi kyläkoulu on museon mukaan keskeinen maiseman osa.

Ylöjärven kaupunki pitää omassa selitysluonnoksessaan hallinto-oikeudelle koulun kuntoa huonona ja korjausta kalliina. Mitenkään yksimielinen kanta ei ole. Kaupungin johtava rakennustarkastaja ei antanut syyskuussa koululle purkulupaa. Tämän päätöksen kuitenkin kumosi vuorostaan Ylöjärven ympäristölautakunta lokakuussa.

Asia on esillä Ylöjärven teknisessä lautakunnassa tänään keskiviikkona.

Näillä näkymillä valitukset lykkäävät purkamista ainakin hallinto-oikeuden päätökseen saakka. Sen saaminen voi kestää yli vuoden. Koulu on pois käytöstä, mutta oppilaille on järjestetty väistötilat. Heitä on noin 50.

Kaupunki suunnittelee uuden koulun rakentamista Karheen.

Lisää Pirkanmaan uutisia Ylen nettisivuilla ja Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Onko sinulla uutisvinkki tai kuvasitko uutistilanteen? Lähetä vinkki tampere@yle.fi.

Suosittelemme sinulle