Hyppää sisältöön

Oulun Raksilan market-alueelle ruvetaan suunnittelemaan uutta kaavaa – alueelle tulossa kauppoja ja asuntoja

Alueella nykyisin olevat Keskon ja Osuuskauppa Arinan liikkeet ovat talotekniikaltaan ja rakenteiltaan vanhentuneet. Niiden tilalle on tarkoitus rakentaa myöhemmin uudet tilat.

Oulun Raksilan market-alue.
Raksilan marketit alkavat olla elinkaarensa päässä ja paikalle halutaan suunnitella uusi kauppa-alue, jonne tulisi myös asuntoja. Kuva: Taneli Kärki / Yle
Risto Degerman

Oulun Raksilan market alueelle laaditaan uusi kaava.

Raksilan alueen kehittäminen on ollut pitkään esillä julkisuudessa ja muun muassa yliopisto olisi halunnut sijoittaa sinne uuden keskustakampuksen. Siitä kuitenkin luovuttiin kun kaupungin poliittiset päättäjät eivät suostuneet yliopiston esityksiin.

Nyt alueelle ollaan laatimassa uutta kaavaa, jossa lähtökohtana on alueen kehittäminen nykyiseltä pohjalta kauppa-alueena. Sinne on kuitenkin tarkoitus suunnitella myös asumista ja koko alueen pysäköinti on tarkoitus siirtää maanalaiseen pysäköintitilaan.

Alueen kaavoittamissopimuksesta päätetään tiistaina yhdyskuntalautakunnassa. Sopimuksen mukaan kaupunki laatii kaavan yhteistyössä alueen omistajien kanssa, jotka myös osallistuvat kaavan laatimisesta aiheutuviin kuluihin.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle