Hyppää sisältöön

Savon Sanomien ja Karjalaisen eduskuntavaaligallup: Perussuomalaiset nousemassa Savo-Karjalan vaalipiirin suurimmaksi puolueeksi

Perussuomalaiset ja Kokoomus ovat kasvattaneet gallupin mukaan kannatustaan vuoden 2019 eduskuntavaaleista.

Käsi laittaa vaalilippua uurnaan.
Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 2. huhtikuuta. Kuva: Pertti Huotari / Yle
Keijo Salokangas

Perussuomalaiset on nousemassa Savo-Karjalan vaalipiirin suurimmaksi puolueeksi, ennustaa Savon Sanomien ja Karjalaisen teettämä kyselytutkimus. (siirryt toiseen palveluun)

Gallupissa perussuomalaiset saa lähes 23 prosentin kannatuksen, jolla se saisi Savo-Karjalan vaalipiiristä yhden lisäpaikan eli neljä kansanedustajaa.

Keskusta saisi runsaan 18 prosentin kannatuksen, mikä merkitsisi yhden paikan vähennystä kolmeen edustajaan. SDP ja Kokoomus saavat gallupissa runsaan 17 prosentin kannatuksen. Ne käyvät kisaa siitä, kumpi saa kolme paikkaa.

Vasemmistoliitolle gallup mittaa vajaan kahdeksan, vihreille runsaan kuuden ja kristillisdemokraateille kuuden prosentin kannatusta, jolla niille kaikille olisi tulossa Savo-Karjalasta yksi paikka.

Kyselytutkimuksen mukaan vaalipiirin viimeisestä paikasta käydään kuitenkin kovaa kilpailua, jossa ovat mukana vihreiden ja kristillisdemokraattien ainoat edustajat sekä keskustan, SDP:n ja kokoomuksen kolmannet edustajat ja perussuomalaisten neljäs edustajan paikka.

Suosittelemme sinulle