Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen pussitti hurjat lukemat, jo 15:s yli 30 pisteen ottelu – ”Voimme vielä parantaa tästä”

Lauri Markkasen upea pistepotti ei kantanut voittoon asti, kun Utah taipui Miamille viime minuuteilla.

Lauri Markkanen donkkaa.
Lauri Markkanen oli ottelun ylivoimainen pistekuningas. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen tähdittämä Utah Jazz koki vieraskiertueensa viimeisessä pelissä tappion. Miami Heat voitti ottelun pistein 119–115.

Edellisessä ottelussa Markkasen peli takkuili, mutta Floridassa hän löysi jälleen vireensä ja pussitti hurjat lukemat.

Suomalainen oli 38 pisteellään ottelun ylivoimaisesti kovin pisteidentekijä, mutta tämä ei riittänyt, kun vastustajan puolelta löytyi useampi tasaiseen tahtiin pisteitä napsinut pelaaja.

37 minuuttia pelannut Markkanen kahmi lisäksi kahdeksan levypalloa, antoi yhden koriin johtaneen syötön, teki kolme riistoa ja kirjasi yhden blokin.

Markkanen onnistui pyyhkimään edellisen ottelun pettymyksen helposti mielestään.

– Edellinen pelini oli aika naurettava. Ei sitä voinut kuin nauraa sille. Kaikki tuntui hyvältä, mutta se oli vain yksi sellaisista illoista. Tuollaista voi tapahtua, Markkanen totesi.

Markkanen on pelannut tällä kaudella jo 15 yli 30 pisteen ottelua.

Suomalaisen kolmen pisteen heitoista koriin meni puolet, pelitilanteessa heitetyistä 26 yrityksestä upposi 14.

Suomalaistähti on pitkistä pelaajista (vähintään 213 senttiä / 7 jalkaa) ainoa, joka on saavuttamassa kauden aikana 100 donkkia ja 200 kolmosta.

Erittäin tasaisessa pelissä puoliajalle mentiin tilanteessa 56–57, Utahin ollessa pisteen edellä Miamia. Kolmannella neljänneksellä Miami kuroi tilanteen tasoihin, ja peli jatkui tasaisena viime minuuteille asti, kunnes Miami käänsi tilanteen edukseen.

– Voimme vielä parantaa tästä. Myös Miami teki hyviä heittoja, joten heille pitää antaa kunniaa, Markkanen veisteli.

Miamin puolella eniten pisteitä pussitti takamies Jimmy Butler, joka sai kasaan 24 pistettä. Utahin Simone Fontecchio onnistui 23 pisteen verran. Muiden pelaajien potit jäivät alle 20:n. Utahin edellisessä pelissä 37 pisteen edestä hurjastellut Talen Horton-Tucker jäi nyt vain yhdeksään pisteeseen.

Hankala loppuohjelma

Utah tipahti tappiolla läntisessä konferenssissa 12:nneksi, kun paikka pudotuspelikarsinnassa edellyttäisi asemaa kymmenen parhaan joukossa. Jazz pelaa runkosarjan 13 viimeisestä ottelustaan kahdeksan kotonaan, mutta vastustajat ovat haastavaa tasoa. Nuottijoukkueen kausi jatkuu Suomen aikaa sunnuntaiaamuna Boston Celticsiä vastaan.

Runkosarjan loppusuoralla Utah kohtaa huippujoukkueista muun muassa Milwaukeen, Phoenixin ja Denverin sekä uudemman kerran Bostonin.

Katso NBA:n taulukot tämän linkin kautta.

Suosittelemme sinulle