Hyppää sisältöön

Pudotuspelit jäivät pisteen päähän, nyt lentopalloseura Arctic Volley joutuu taistelemaan sarjapaikastaan: ”Iso pettymys”

Arctic Volley aloittaa taistelun Mestaruusliiga-paikastaan tänään. Sarjapaikka naisten lentopallon ylimmälle sarjatasolle varmistuu kolmella voitolla.

Mestaruusarjassa pelaavan Arctic Volleyn kapteeni Roosa Rautio katsoo hymyillen tulevaisuuteen. Hän uskoo että joukkue pelaa myös ensi kaudella pääsarjassa.
Mestaruusarjassa pelaavan Arctic Volleyn kapteeni Roosa Rautio katsoo hymyillen tulevaisuuteen. Hän uskoo että joukkue pelaa myös ensi kaudella pääsarjassa. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle
Juha Mäntykenttä

Täksi kaudeksi perustettu lentopalloseura Arctic Volley karsii paikastaan naisten lentopallon Mestaruusliigassa viimeiseksi jäänyttä Nurmon Jymyä vastaan. Rovaniemeläisseura jäi yhdeksänneksi.

Tämän sarjan voittaja jatkaa Mestaruusliigassa. Hävinnyt kohtaa Liigakarsinnassa Ykkössarjan mestarin.

Karsintasarja alkaa tänään keskiviikkona Rovaniemellä Lapin Urheiluopistolla. Pelit jatkuvat torstaina Rovaniemellä. Sarjapaikka varmistuu kolmella voitolla.

Pelit jatkuvat Nurmossa sunnuntaina ja tarvittaessa Nurmossa pelataan myös maanantaina. Jos ottelusarjan voittaja ei ole selvillä vielä neljän pelin jälkeen, ratkaiseva viides ottelu pelataan Rovaniemellä torstaina 23. maaliskuuta.

Kausi on ollut vaihderikas

Kulunut kausi on ollut uudella rovaniemeläisjoukkueella vaihderikas. Jos joukkue olisi saanut runkosarjassa yhden pisteen enemmän, joukkue olisi pudotuspeleissä. Nyt joukkue karsii paikastaan sarjassa.

– Paljon pienemmästä marginaalista pleijaripaikka ei olisi voinut jäädä kiinni, Arctic Volley valmentaja Jukka Mähihannu sanoo.

Pudotuspelien ulkopuolelle jääminen harmittaa kapteenia Roosa Rautiota valtavasti. Hän asetti kauden alussa tavoitteeksi nimenomaan mitalin.

– Tottakai se, että jäimme pudotuspelien ulkopuolelle, oli iso pettymys, Roosa Rautio sanoo.

Passari Roosa Rautio on Woman Volleyn kasvatti. Hän palasi täksi kaudeksi takaisin Rovaniemelle neljän Amerikassa vietetyn yliopistovuoden ja Hämeenlinnassa vietetyn viime kauden jälkeen. Taistelutahtoa riittää.

– Pelit ovat vielä kesken ja lähdemme voittamaan kauden viimeisiä pelejä ja varmistamaan, että liigaa pelataan Rovaniemellä myös ensi kaudella, hän paaluttaa.

Karsintasarjasta tulee vaikea

Karsintasarja Nurmon Jymyä vastaan ei tule olemaan helppo, vaikka Arctic Volley onkin voittanut kauden kolme kohtaamista.

– Nurmon Jymyllä on hyvät hyökkääjät ja he palaavat puolustusta tosi hyvin. Luvassa on varmasti pitkiä palloralleja. Helppoja pelejä ei ole luvassa, Rautio sanoo.

Valmentaja Mäkihannu uskoo joukkueensa pitävän sarjapaikkansa myös tulevalla kaudella.

– Tottakai uskomme, että Arctic Volley pelaa liigassa ensikin kaudella. Sen eteen tehdään töitä viimeiseen saakka.

Viime kaudella Woman Volley nimellä pelannut ja täksi kaudeksi nimensä Arctic Volleyksi vaihtanut joukkue jäi runkosarjan kolmanneksi viimeiseksi ja säilytti sarjapaikkansa karsintojen kautta Mestaruussarjassa toiseksi viimeiseksi jäänyttä Helsinki Volleytä vastaan.

Suosittelemme sinulle