Hyppää sisältöön

Jämsän Himokseen suunnitteilla kymmenien miljoonien investointi – Keskimaa aikoo toteuttaa laskettelukeskukseen uutta majoitustilaa sekä ravintolan

Himos-yhtiöt ja Osuuskauppa Keskimaa ovat tehneet esisopimuksen uudesta majoitus- ja ravintolakokonaisuudesta. Tavoitteena on, että kohde valmistuu talvikaudeksi 2025–2026.

Himoksen karavaanialueelle suunnitellaan majoitusrakennusta.
Himoksen vuodepaikat lisääntyvät karavaanarialueelle suunnitellun majoituskokonaisuuden myötä kymmenellä prosentilla. Kuva: Outi Parikka / Yle
Eija Heikkilä

Tänään solmitun esisopimuksen mukaan Keskimaa ostaa kolme tonttia Jämsän Himoksen länsirinteiden juurelta.

Keskimaan aikeena on rakentaa alueelle noin 120 korkealaatuista majoitushuoneistoa sekä ravintola. Vuodepaikkoja on yhteensä noin 450.

Kohteen suunnittelun ja rakennutuksen kilpailutus käynnistyy välittömästi.

Lopullisen rakentamispäätöksen Keskimaa tekee tämän vuoden aikana kustannustason varmistuttua. Kokonaisuuden hinnaksi arvioidaan noin 25–30 miljoonaa euroa.

Paikalla on tällä hetkellä karavaanarialue, jolle tullaan osoittamaan jatkossa uusi paikka.

Kokonaisuus lisää Himoksen vuodepaikkoja kymmenellä prosentilla, kertoo Himos-Yhtiöiden omistajayrittäjä Päivi Kuokkanen.

– Suunniteltu majoituskokonaisuus tulee vastamaan myös entisestään kasvavaan kansainväliseen kysyntään, Kuokkanen kertoo.

Havainnekuva uudesta Himokselle suunnitteilla olevasta majoituskokonaisuudesta.
Havainnekuva Himokselle suunnitellusta uudesta majoituskokonaisuudesta. Kuva: Arkkitehtipalvelu

Himoksen keskeinen sijainti tekevät siitä houkuttelevan kohteen Keskimaan näkökulmasta, toimitusjohtaja Antti Määttä kertoo tiedotteessa.

– Uskomme, että toteutuessaan tämä hanke tekee Himoksesta entistä vetovoimaisemman kohteen koko Suomen vapaa-ajan matkailukentässä, Määttä arvioi.

Määtän mukaan nyt Himokselle kaavaillun kaltaista huoneistomajoitusta on jo maan muissa suurissa laskettelukeskuksissa, kuten Levillä ja Rukalla.

– Kolmen suuren kiinteistön kokonaisuuteen on tulossa yhden, kahden ja kolmen makuuhuoneen huoneistoja, joissa on saunat ja keittiöt. Tällainen majoitus on tähän asti Himokselta puuttunut.

Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä ja Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan toimialajohtaja Pasi Kunelius katselevat havainnekuvaa.
Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä (kuvassa vasemmalla) sekä Keskimaan matkailu- ja ravitsemistoimialan johtaja Pasi kunelius esittivät uudiskohteen havainnekuvaa. Kokonaisuuden isot ikkunat on tarkoitus olla, toisin kuin kuvassa, Himoksen rinteisiin päin. Kuva: Outi Parikka / Yle

Himos tunnetaan laskettelukeskuksen lisäksi lukuisista isoista kesäfestareistaan, golf-kentästään sekä Himos Areenan tapahtumista.

Alueella on runsaasti mökkimajoitusta ja sinne on alettu rakentaa myös uutta monitoimihallia, johon on tulossa erilaisia liikunta-, hyvinvointi- viihde- ja ravintolapalveluita.

Ensi viikon lopulla Himoksella järjestetään ensimmäistä kertaa erityisesti nuorille aikuisille suunnattu talvifestivaali.

Lisätty kuvia ja päivitetty tietoja Himoksesta kello 10.35.

Täydennetty juttua kello 14.07.

Suosittelemme sinulle