Hyppää sisältöön

Juhtan perävaunu- ja trailerituotanto myydään – tuotanto siirtyy Joensuusta Viinijärvelle

Kyseessä on liiketoimintakauppa, eikä kaupassa siirry työntekijöitä. Uusi omistaja on suomalainen perheyritys.

Juhta-merkkisiä peräkärryjä
Juhta Oy:n perävaunu- ja trailerituotanto ja JuhtaPlus-tuotemerkki myydään perheyritykselle. Kuva: Ari Haimakainen
Anne-Pauliina Rytkönen

Monialakonserni Honkalampi myy perävaunu- ja trailerituotannon liiketoiminnan. Kaupassa Juhta Oy:n perävaunu- ja trailerituotanto ja JuhtaPlus-tuotemerkki myydään liperiläiselle Savolaisen perheyritykselle.

Perheyrityksen toimitusjohtajana työskentelee Waltter Savolainen. Yksi omistajista on Henri Savolainen, joka kertoo, että perävaunujen ja trailereiden tuotanto siirtyy kaupan myötä kevään aikana Joensuusta Viinijärvelle.

Kyseessä on liiketoimintakauppa, eikä kaupassa siirry työntekijöitä.

– Juhtalla on ollut vain yksi osa-aikainen työntekijä, joka on jo työllistynyt muualle, Henri Savolainen kertoo.

Juhtan työntekijät ovat tulleet aiemmin Ehta Henkilöstöpalvelujen kautta. Aiemmin osana Juhta Oy:tä ollut Ehta Henkilöstöpalvelut jatkaa kaupan myötä toimintaansa normaalisti Honkalampi Palveluiden omistuksessa.

Viinijärvellä toiminta aloitetaan perheyrityksen voimin. Tavoitteena on, että yritys työllistäisi jatkossa myös ulkopuolisia henkilöitä.

– Muutto alkaa heti kovalla tohinalla. Työt ovat käynnissä Viinijärvellä 1–2 kuukauden kuluttua, Henri Savolainen sanoo.

Tuotemerkki on tuttu jo 70-luvulta

Juhta-merkki on ollut käytössä vuodesta 1977. Aluksi peräkärryjä valmistettiin suojatyökeskuksissa ja myöhemmin työvalmennuksena ja kuntouttavana työnä osana Honkalampi-säätiötä.

Honkalampi Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Petri Pehkonen kertoo, että tieliikenteessä käytettävien vaunujen tekeminen ei enää ollut säätiölle tarkoituksenmukaista.

– Perävaunujen valmistus ei ole säätiön ydintoimintaa, eikä sillä enää ollut kytköstä työvalmennukseen. Toiminta on jäänyt meillä irralliseksi ja olemme halunneet siitä luopua, Pehkonen sanoo.

Hän muistuttaa, että Honkalampi tuottaa pääasiassa sote-palveluja.

Honkalampi-konserni muodostuu Honkalampi-säätiöstä, Honkalampi Palvelut Oy:stä tytäryhtiöineen sekä säätiön omistamista kiinteistöosakeyhtiöistä. Valtakunnallisesti Honkalampi-konserni työllistää noin 650 ihmistä. Toimintaa on 33 paikkakunnalla, Pohjois-Karjalassa muun muassa Joensuussa.

Suosittelemme sinulle