Hyppää sisältöön

Riihimäki esittelee robotiikkaopetusta EU:ssa

Mallia esitellään Euroopan unionin edustajille Riihimäen kaupungin, Riihimäen Robotiikkakampuksen, Hämeen liiton ja Häme EU Officen yhteistyönä.

Ihmisiä seuraamassa robottien tekemisiä.
Robotiikan SM-kisat järjestettiin Riihimäellä 1.-3.2.2023. Kuva: Heidi Kononen / Yle
Riitta Tapiomäki

Riihimäki esittelee maaliskuussa robotiikkaopetuksen mallia EU:ssa. Riihimäki tarjoaa ainoana kuntana Suomessa robotiikkaopetusta päiväkodista lukion loppuun saakka.

Robotiikkaopetusta tarjotaan kaikissa kaupungin kouluissa osana opetussuunnitelmaa.

– Robotiikan oppimismallimme on ponnahduslauta lapsille ja nuorille tutustua tulevaisuuden työmarkkinoilla tarvittaviin ammattitaitoihin. Uuden osaamisen kehittäminen on tärkeä osa menestyviä innovaatiota, joita täällä Riihimäellä rakennamme, kommentoi Riihimäen kaupunginjohtaja Jouni Eho tiedotteessa.

Yhteistyö yritysten ja teollisuuden kanssa on aktiivista, mikä osaltaan vauhdittaa robotiikkaliiketoiminnan ja innovaatioiden keskittymistä alueelle.

– Voidaan olettaa, että kaikilla ammattialoilla tullaan tulevaisuudessa tarvitsemaan robotiikan perustietoja. Siksi sitä olisikin tärkeää opettaa kaikille, ei vain teknologiaorientoituneille. Meillä Hämeessä löytyy huipputason osaamista juuri tähän. Riihimäen robotiikan opetus vie hienosti eteenpäin myös maakunnan kehittämistavoitteita, toteaa tiedotteessa Hämeen maakuntajohtaja Toni K. Laine.

Robotiikkaopetuksen malli sopii erinomaisesti Euroopan teemavuoteen, joka tänä vuonna on osaamisen ja taitojen teemavuosi.

Teemavuonna tavoitteena on auttaa ihmisiä saamaan oikeat taidot töihin sekä yritysten, erityisesti pienten ja keskisuurten yritysten auttaminen, eli koko EU:ta koskevan osaajapulan taklaaminen.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle