Hyppää sisältöön

Kuusisaaaren tapahtuma-alue joudutaan peruskorjaamaan liejun ja pölyn takia

Oulun Kuusisaaren tapahtuma-aluetta joudutaan kunnostamaan, koska alueella on ollut muun muassa ongelmia sadevesien kanssa.

Rock bändi soittaa esiintymislavalla savutehosteiden keskellä ja edessä sadevarusteisiin pukeutunutta yleisöä. Etualalla rivissä vihreiden käymälöiden takaseiniä.
Oulun Kuusisaaren tapahtuma-alueella järjestetään vuosittain useita isoja tapahtumia. Kuva viime vuoden elokuulta, jolloin Kuusisaaressa soi North of Hell hevimusiikin festivaali. Lavalla Ocean yhtye. Kuva: Risto Degerman
Risto Degerman

Suurien konserttien ja tapahtumien yhteydessä Kuusisaaren alueella on havaittu ongelmia, joiden takia aluetta on nyt peruskorjattava.

Vuonna 2017 valmistuneella alueella on ollut vaikeuksia muun muassa tapahtuma-alueiden kuivatuksessa. Myös kivituhkapäällysteet ovat osoittautuneet kuivalla ilmalla ja väenpaljouden keskellä huonoksi ja pöliseväksi. Sateella ne taas ovat liettyneet.

Nyt alueetta on tarkoitus parantaa ohjaamalla hulevesiä aiempaa tehokkaammin pois sekä asvaltoimalla tapahtumakenttiä ja tiealueita pölyn ja liettymisen hillitsemiseksi.

Yhdyskuntalautakunta on tiistaina asettamassa laaditun korjaussuunnitelman julkisesti nähtäville.

Kuusisaari sijaitsee Oulujoen suistossa Pikisaaren, Raatinsaaren, Toivoniemen ja Hartaanselän rajaamalla alueella. Tapahtuma-alueen vieressä on myös kuntoilupaikka ja sen vierustaa kulkee vuonna 2020 valmistunut pyöräilyn pääreitti Linnabaana keskustasta Linnanmaalle.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle