Hyppää sisältöön

Rovaniemen kylien kehittämissäätiön toimitusjohtajaksi nimetty Risto Koskiniemi ei otakaan tehtävää vastaan – nykyinen työnantaja tuli väliin

Koskiniemi kertoo, että hänen nykyinen työnantajansa Finnvera ei nähnyt mahdollisena, että hän ottaa osa-aikaisuuden vastaan.

Rovaniemen kaupungintalo lumisessa mainoksessa.
Rovaniemen kylien kehittämissäätiö joutuu etsimään jo valitun Risto Koskiniemen tilalle uuden henkilön. Kuva: Mia Sivula
Mia Sivula,
Raimo Torikka

Rovaniemen kylien kehittämissäätiön osa-aikaiseksi toimitusjohtajaksi valittu Risto Koskiniemi ei aloitakaan tehtävässään. Hän kertoi tiistaina vetäytyvänsä tehtävän vastaanottamisesta työnantajansa Finnveran päätöksestä.

Koskiniemen mukaan Finnvera ei nähnyt mahdollisena sitä, että hän olisi voinut työskennellä kylien kehittämissäätiössä laaja-alaisesti sekä jatkaa Finnveran aluepäällikön tehtävässä.

– Meillä oli eilen palaveri, kävimme asian läpi ja totesimme asian, Koskiniemi sanoo.

Koskiniemen mukaan Finnvera oli työnantajana tietoinen työnhakuprosessista ja jopa kannusti siihen, mutta lähemmin tarkasteltuna päätös oli tämä.

Rovaniemen kylien kehittämissäätiön hallitus valitsi Koskiniemen yksimielisesti säätiön osa-aikaiseen toimitusjohtajan tehtävään. Koskiniemi kertoo nyt jatkavansa Finnveran Pohjois-Suomen aluepäällikkönä.

Valitun puheenjohtajan perääntyminen tuli yllätyksenä säätiölle

Kylien kehittämissäätiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Kiviniemi sanoo, että ketään ei ole valittu varalle, joten Heli Välikangas jatkaa säätiön toimitusjohtajana toistaiseksi.

– Meillä on kokous parin viikon päästä ja silloin asiaa mietitään uudestaan. Todennäköisesti laitamme paikan uudelleen hakuun, arvelee Koskiniemi.

Jorma Kiviniemen mukaan Koskiniemen perääntyminen tuli täytenä yllätyksenä. Hän sanoo ymmärtäneensä, että säätiön vaatima työmäärä yllätti, joten Koskiniemellä ei ollut sen vuoksi mahdollisuutta hoitaa säätiön toimitusjohtajuutta sivutoimisena.

– Välikangas on ollut säätiön ainoa työtekijä ja hän hoitanut tehtävää osa-aikaisena. Edelleenkin haetaan osa-aikaista työntekijää. Rovaniemellä on kyliä 52, joista 40 on aktiivisia, joten siinä on tehtävää.

Kivinimen mukaan Välikangas on suostunut jatkamaan siihen saakka, kunnes uusi toimitusjohtaja saadaan valittua.

Kylien kehittämissäätiön toimitusjohtajan paikka on avoinna siksi, että nykyinen toimitusjohtaja, Rovaniemen sijoituskohun vuoksi otsikoissa ollut Heli Välikangas on jäämässä eläkkeelle.

Korjattu 15.3. kello 13.17 virheelliset kaksi lausetta, joissa puhuttiin puheenjohtajan valinnasta toimitusjohtajan valinnan sijaan.

14.3. klo 17:53 lisätty kylien kehittämissäätiön hallituksen puheenjohtajan Jorma Kiviniemen kommentit juttuun.

Lue lisää Lapin uutisia. Kuuntele ja katsele sisältöjämme Yle Areenassa.

Suosittelemme sinulle