Hyppää sisältöön

Apocalyptica on tämän vuoden Korsholman musiikkijuhlien vetonaula – kantava teema koko tapahtumalle on ”Momentum”

Cecilia Damström, ukrainalaissyntyinen Vladimir Agopov ja viime vuonna edesmennyt Jaakko Kuusisto ovat teemasäveltäjiä tänä vuonna. Taiteellinen johtaja on Jan-Erik Gustafsson.

Apocalyptica-yhtye.
Apocalyptica esiintyy Vaasan kirkossa. Kuva: Juha Metso / AOP
Sebu Björklund

Korsholman musiikkijuhlat on julkistanut tämän vuoden ohjelman sekä teeman.

Heinäkuussa järjestettävien musiikkijuhlien teemana on ”Momentum” tai liikettä, voimaa ja hetkiä eri muodoissaan.

Milla Virta aloitti musiikkijuhlien toiminnanjohtajana viime syksynä. Sitä ennen hän toimi Seinäjoen kaupunginorkesterin intendenttinä.

Musiikkijuhla poikkeaa orkesterin kanssa työskentelemisestä. Nyt kaikki tapahtuu viikon aikana, ja kaiken pitää olla valmiina tapahtuman alkaessa.

Myös taiteellinen johtaja vaihtui viime vuonna, kun Jan-Erik Gustafsson kiinnitettiin pestiin. Gustafsson on yksi kansainvälisesti kysytyimmistä sellisteistä, ja on esiintynyt suurten orkesterien solistina ympäri maailmaa.

– Todella hienoa että sain kutsun suunnitella Korsholman musiikkijuhlien ohjelmiston. Esiinnyin ensimmäisen kerran täällä vuonna 1986, Gustafsson toteaa.

Hän on hyödyntänyt laajaa verkostoaan kiinnittäessään esiintyjiä tämän vuoden tapahtumaan.

– Kun ihmisten kanssa on soittanut, keskustellut ja juhlinut, on heille helpompaa soittaa kuin ventovieraalle. Sillä tavoin on helpompaa kiinnittää heidät tänne, Gustafsson sanoo.

En man i blå kavaj och en kvinna i storrutig jacka ler mot kameran
Jan-Erik Gustafsson, taiteellinen johtaja sekä toiminnanjohtaja Milla Virta. Kuva: Roger Källman/Yle

Tangoa sekä Apocalypticaa

Tämän vuoden teemasäveltäjiä ovat Cecilia Damström, ukrainalaissyntyinen Vladimir Agopov ja viime vuonna edesmennyt Jaakko Kuusisto.

Yksi ennakkoon mielenkiintoisimmista konserteista lienee Vaasan kirkossa esiintyvä Apocalyptica, joka on tunnettu raskaamman musiikin esittämisestä, kuten Metallican kappaleiden versioinnista.

Kuten perinteeseen kuuluu, tullaan konsertteja järjestämään ympäri Vaasaa ja Mustasaarta.

– Kutsun saadessani tulin tänne ihailemaan eri tiloja. Björköbyn Salteriet on aivan fantastinen. Siellä tullaan järjestämään tangokonsertti.

Jan-Erik Gustafssonilla on kolmivuotinen sopimus Korsholman musiikkijuhlien kanssa. Koko tämän vuoden ohjelmisto on nähtävissä tapahtuman kotisivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Juttu on käännös Svenska Yle Österbottenin artikkelista:

Drivkraft är ledordet för Musikfestspelen Korsholm 2023

Suosittelemme sinulle