Hyppää sisältöön

Kevään toinen yhteishaku on alkanut – Oulun yliopistossa haussa miltei 2 400 paikkaa, OAMKissa yli 1 550

Hakijat saavat tietää todistusvalintojen tulokset viimeistään toukokuun lopulla. Muiden valintojen tulokset selviävät viimeistään heinäkuun alussa.

Oulun yliopiston käytävällä ihmisiä
Uutena hakukohteena Oulun yliopistossa on laskennallisen biologian ja data-analyysin maisteriohjelma. Kuva: Paulus Markkula / Yle
Emilia Pakkala

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku on alkanut tänään keskiviikkona. Nyt haettavana ovat opiskelupaikat tulevana syksynä alkaviin suomen- ja ruotsinkielisiin koulutuksiin.

Oulun yliopistossa on haettavina yhteensä 2 375 opiskelupaikkaa suomenkielisissä kandidaatti- ja maisteriohjelmissa.

Uutena hakukohteena on laskennallisen biologian ja data-analyysin maisteriohjelma. Koulutus yhdistää uudella tavalla biologian, matematiikan, tilastotieteen ja tietojenkäsittelytieteiden kursseja.

– Se antaa valmiudet toimia monipuolisissa data-analyysiin liittyvissä asiantuntija- ja tutkimustehtävissä luonnontieteellistä ajattelutapaa hyödyntäen, kertoo yliopistonlehtori Liisa Ilvonen tiedotteessa.

Oulun yliopistossa lisätään myös saamenkielistä opetusta, kun saamenkielisen varhaiskasvatuksen vahvistamiseksi tarjolla on opiskelupaikkoja alan opettaja- ja erityisopettajakoulutuksiin. Niissä ei vaadita ennakkoon saamen kielen osaamista. Ensimmäistä kertaa kevään yhteishaussa voi hakea myös opiskelemaan koltansaamea pääaineena ilman, että sitä osaa entuudestaan.

Oulun ammattikorkeakoulun logo ja Linnanmaan pallo
Oulun ammattikorkeakoulussa haettavana on 1 559 aloituspaikkaa kuudella eri alalla. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun ammattikorkeakouluun on haettavana 1 559 aloituspaikkaa. Aloituspaikkoja on tarjolla kuudella eri alalla: informaatioteknologia, kulttuuri, liiketalous, luonnonvara-ala, sosiaali- ja terveysala sekä tekniikka.

Diakonia-ammattikorkeakoulun Oulun kampuksella haussa on 60 aloituspaikkaa sosionomin ja sairaanhoitajan opintoihin.

Centria-ammattikorkeakoulussa on haettavana koulutuksia viidellä alalla: tekniikan alan, liiketalouden alan, sosiaali- ja terveysalan sekä yhteisöpedagogin ja musiikkipedagogin koulutukset. Uusina koulutuksina Centriassa on tarjolla ylempään ammattikorkeakouluun johtavat kasvatustyön johtamisen sekä modernin kulttuurituotannon koulutukset.

Korkeakouluihin haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa opintopolku.fi (siirryt toiseen palveluun). Yhteishaku päättyy 30. maaliskuuta. Hakijat saavat tietää todistusvalintojen tulokset viimeistään toukokuun lopulla. Muiden valintojen tulokset selviävät viimeistään heinäkuun alussa.

Juttua muokattu 15.3.2023 kello 8.59: Lisätty tieto Diakin Oulun kampuksen aloituspaikoista.

Voit keskustella aiheesta 16. maaliskuuta kello 23 saakka.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle