Hyppää sisältöön

Erling Haalandilta jäätävä vastaus kritiikkiin – norjalaismediassa villiinnyttiin ihmetempusta: ”Tämä on melkein naurettavaa”

Manchester Cityn Erling Haaland tykitti viisi maalia Mestarien liigan neljännesvälierässä, kun City kukisti RB Leipzigin 7–0.

Erling Haaland kuvassa.
Haaland ja Bernardo Silva tuulettamassa City-osumaa. Kuva: Alex Livesey - Danehouse / Getty Images
Paavo Forsberg

Manchester Cityn tähtipelaajan Erling Haalandin huima viiden maalin ilta Mestarien liigan ottelussa Leipzigiä vastaan on kirvoittanut ylisanoja norjalaishyökkääjän kotimaassa. Haaland, 22, on nuorin ja nopeiten (25 ottelussa) 30 maaliin Mestarien liigassa yltänyt pelaaja.

– Yksinkertaisesti historiallista. Kenties kaikkien aikojen paras norjalaisen jalkapalloilijan suoritus, ja norjalaiset ovat tahkonneet miljoonia otteluita, Norjan TV2:n jalkapalloasiantuntija Erik Thorstvedt hehkutti.

Thorstvedtin kollega Jesper Mathinsenin mukaan kukaan ei olisi voinut yltää vastaavaan suoritukseen.

– Se, mitä Haaland tekee, on niin raakaa, niin villiä. Se on täysin epätodellista. Menimme sanattomiksi, kun viides maali meni verkon perukoille, Mathinsen sanoi.

Haalandia on ajoittain jopa kritisoitu MM-kisatauon jälkeen, kun maalitahti ei ole ollut aivan syksyn lukemissa. NRK:n jalkapalloasiantuntija Kristoffer Lökbergin mukaan Haaland vaiensi arvostelijat esityksellään.

– Hän ei koskaan lakkaa yllättämästä. Mies, jota on jopa arvosteltu viime aikoina, vastasi kritiikkiin hyvin illan ottelussa, Lökberg sanoi.

RB Leipzig ei ole aivan Euroopan terävintä kärkeä, mutta Lökbergin mukaan viisi maalia Mestarien liigassa on aina vaativa temppu.

– Todistamme norjalaista urheiluhistoriaa. Sanokaa mitä haluatte vastustajasta ja Haalandin omasta joukkueesta, se ei ole helppoa. Sitä on hankala pukea sanoiksi. Tämä on melkein naurettavaa.

Erling Haaland kuvassa.
Leipzigin Josko Gvardiol ja Willi Orban olivat vaikeuksissa norjalaisjässikän kanssa. Kuva: Alex Livesey - Danehouse / Getty Images

Manchesterin ex-pelaajat kehuvat

Manchester Unitedin entisen pelaajan ja nykyisen jalkapallokommentaattorin Rio Ferdinandin mukaan Haalandin teot jalkapallokentillä ovat tällä hetkellä hämmästyttäviä.

– He ovat täysin dominoivia hänen kanssaan. Haalandin mukanaolo antaa tunteen, että kunhan muut yltävät välttävälle tasolle, joukkue voittaa. Hän tuo jo valmiiksi poikkeuksellisella taidolla ladattuun joukkueeseen supervoiman ja hänen pelissään on ennen kaikkea nälkää ja halua, Ferdinand sanoi.

Cityn entisen puolustajan Nedum Onuohan mukaan Haalandista on helppo pitää.

– Hänessä on jotain tarttuvaa ja maagista, joka houkuttelee ihmisiä. Hän pelaa peliä siten, kuten me kaikki haluaisimme, jos pystyisimme siihen.

Cityn valmentaja Pep Guardiola otti Haalandin vaihtoon 63. minuutilla. Norjalaisjässikän reaktio aikaiseen penkitykseen kertoi jotain hänen asenteestaan.

– Sanoin Pepille, että olisin halunnut tehdä tuplahattutempun. Mutta minkäs teet, Haaland sanoi.

Erling Haaland kuvassa.
Haalandilla olisi vielä ollut peli-intoa. Kuva: Alex Livesey - Danehouse / Getty Images

Suosittelemme sinulle