Hyppää sisältöön

Energian tuotantoratkaisuja toimittava KPA Unicon on hakeutunut yrityssaneeraukseen

Uusiutuvan energian ratkaisuja tuottava yhtiö kertoo liiketoiminnan heikentyneen toimitusvaikeuksien takia.

Kaksi miestä rakennustyömaalla
KPA Unicon valmistaa muun muassa hiekka-akkuja lisenssillä energiantuotantolaitosten oheen. Kuvassa tehdään hiekka-akun pohjatöitä Kankaanpäässä lokakuussa 2021. Kuva: Tapio Termonen / Yle
Keijo Salokangas

Partnera-konserniin kuuluva Due2Energy Oy sekä sen tytäryhtiöt KPA Unicon Group Oy ja KPA Unicon Oy hakeutuvat yrityssaneeraukseen. Yritykset kertoivat maanantaina jättäneensä yrityssaneeraushakemuksen Oulun käräjäoikeuteen.

KPA Uniconin kotipaikka on Pieksämäellä ja sillä on tuotantotilat Kiuruvedellä. Yhtiö tuottaa puhtaan energian tuotantoratkaisuja.

Yhtiöt kertovat tiedotteessaan, että yrityssaneeraus mahdollistaa KPA Uniconin toimitusvaikeuksissa olevien projektien vastuiden ja velkojen uudelleen järjestelyn.

Partnera on todennut maaliskuun alussa tilinpäätöksessään, että KPA uniconin maksuvalmius on heikko ja että sen rahoitukseen liittyy epävarmuutta, joka voi vaikuttaa toiminnan jatkuvuuteen.

Liiketoimintaa ovat heikentäneet toimitusvaikeudet pitkään jatkuneissa kansainvälisissä kokonaisprojektitoimituksissa. Niitä ovat haitanneet koronan aiheuttamat matkustusrajoitukset ja kustannusten nousu. Yhtiöllä Tanskassa ollut projekti on peruuntunut.

Lisäksi Ukrainassa käytävä sota kasvatti KPA Uniconin Venäjän tytäryhtiöön liittyvää luottotappioriskin todennäköisyyttä, minkä takia Partnera kirjasi vuoden 2022 lopussa yhteensä 18 miljoonaa euroa alaskirjauksia ja varaumia.

Suosittelemme sinulle