Hyppää sisältöön

Poliisi paljasti alkuvuonna Jokilaaksoissa useita huumerikoksia ja takavarikoi huumeita ja aseita

Poliisi kirjasi rikoksia Ylivieskassa, Oulaisissa, Nivalassa, Kalajoella, Haapajärvellä ja Pyhäjärvellä.

Hihamerkki auton vierelläseisovan poliisin haalarissa.
Poliisi valvoi huumausainerikollisuutta tehostetusti Jokilaaksoissa tammi-helmikuun aikana. Kuvituskuva. Kuva: Petteri Sopanen / Yle
Risto Degerman

Poliisi on paljastanut Ylivieskassa ja sen ympäristökunnissa useita huumerikoksia alkuvuoden aikana. Poliisin tammi-helmikuun aikana toteuttamassa tehostetussa huumevalvonnassa paljastui 13 huumausaineiden käyttörikosta sekä seitsemän huumeiden käyttöön liittyvää rattijuopumusta.

Lisäksi takavarikoitiin poliisin arvion mukaan suhteellisen suuria määriä huumausaineita sekä käteistä rahaa. Lisäksi poliisi teki ampuma-aseisiin liittyviä toimenpiteitä ja otti kiinni etsintäkuulutettuja henkilöitä.

Poliisi valvoi ja tutki tehostetusti huumausainerikoksia Ylivieskassa ja sen ympäristökunnissa tammi-helmikuussa 2023.

Vaikka toimintaan ei poliisin tiedotteen mukaan käytetty erityisen merkittävästi määriä työaikaa, valvonnan tuloksista voi päätellä, että sille olisi tarvetta.

– Muun muassa yleisövihjeiden avulla pidämme yllä kattavaa tilannekuvaa, joka merkittävästi auttaa suuntaamaan huumausainerikosten tutkintaa, kertoo ylikomisario Veijo Alavaikko Oulun poliisilaitoksesta.

Hänen mukaansa myös yhteistyö sosiaali- ja terveydenhuollon sekä nuorisotyön kanssa on jatkossa aiempaa tärkeämpää. Huoltajien on myös tärkeää tietää, että mahdollisuus pelastaa lapsen elämä on vielä hyvä, jos lapsen huumeiden käyttöön puututaan hyvin varhaisessa vaiheessa.

Poliisi kirjasi rikoksia Ylivieskassa, Oulaisissa, Nivalassa, Kalajoella, Haapajärvellä ja Pyhäjärvellä.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle