Hyppää sisältöön

Muhoksen jäähalli palkittiin vuoden liikuntapaikka

Muhoksen jäähalli palkittiin Vuoden Liikuntapaikkana Gymtec & Sportec -tapahtuman avajaispäivänä keskiviikkona.

Kuva valkoiset rakennuksesta, jonka seinässä lukee Muhoksen jäähalli. Etualalla ihmisiä ja valkoinen pekttiauto.
Vuoden Liikuntapaikan tulee olla valmistunut tai peruskorjattu palkitsemista edeltäneen parin vuoden aikana, jolloin sen käytöstä ja toiminnallisuudesta on saatu kokemuksia. Muhoksen jäähalli remontoitiin 2020–2021. Kuva: Muhoksen kunta
Risto Degerman

Muhoksen jäähalli palkittiin Vuoden Liikuntapaikkana Gymtec & Sportec -tapahtumassa Tampereella.

Tunnustuspalkinnolla halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä. Muhoksen jäähallin perusparannuksessa hallia laajennettiin 2021, ja samalla lisättiin hallin toiminnallisuutta sekä energiatehokkuutta.

Jäähalli eristettiin ja siihen rakennettiin nykyaikaiset energiataloudelliset tekniikat ilmastoinnin, sähkötekniikan, valaistuksen sekä rakennusautomaatiojärjestelmän saralla. Jo aikaisemmin hallin kylmäkoneisto uusittiin hiilidioksidikäyttöiseksi.

Palkinnon perusteissa todetaan, että uudistusten avulla jäähallin käyttö on monipuolistunut ja käyttömukavuus parantunut. Valintaperusteissa kiitosta keräsivät vihreät arvot ja liikuntapaikkaverkoston tavoitettavuus sekä liikunnan mielekkyys tiloissa.

– Entinen halli oli todellinen energiasyöppö, ja nyt se on päivitetty nykyaikaiselle tasolle. Sähkön hinnan nousun myötä olisimme varmasti myös olleet tilanteessa, ettei jäätä olisi kannattanut tehdä ja ylläpitää. Nyt asiat ovat onnistuneet hyvin, sanoo Muhoksen kunnan vapaa-aikatoimen johtaja Juha Pesonen.

Voittajan valitsi opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisesta rakennusneuvos Mikko Helasvuo ja palkinnon lahjoitti Tampereen Messut -konserni.

Tunnustus jaettiin tänä vuonna 19. kerran.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle