Hyppää sisältöön

Hattulan kunnanhallituksen jäsen auttoi valtuustoa kaatamaan hallituksessa hyväksymänsä esityksen – hyvinvointijohtaja ulkoiseen hakuun

Hattulan kunnanhallituksen jäsen Jiri Kattelus äänesti keskiviikon valtuustossa vastaan esitystä, jota oli edellisellä viikolla kunnanhallituksessa kannattanut.

Hattulan kokoomusvaltuutettu Jiri Kattelus
Kokoomuksen Jiri Kattelus äänesti keskiviikon valtuustossa toisin kuin kunnanhallituksessa. Katteluksen ääni ratkaisi sen, että vt. hyvinvointijohtajaa ei valittu suoraan sivistys- ja hyvinvointijohtajan virkaan. Arkistokuva. Kuva: Dani Branthin / Yle
Timo Leponiemi

Hattulan kunnanhallituksen kokoomuslainen jäsen Jiri Kattelus oli ratkaisevassa roolissa Hattulan valtuustossa, kun valtuusto kaatoi äänin 16–17 vt. hyvinvointijohtaja Jari Wihersaaren suoran valinnan sivistys- ja hyvinvointijohtajan virkaan.

Kattelus äänesti kunnanhallituksen esitystä vastaan, vaikka oli kannattanut sitä vielä kunnanhallituksessa. Vastoin aiempaa kantaa äänestäminen on sangen harvinaista.

Wihersaari on hoitanut vt. hyvinvointijohtajan virkaa keväästä 2021. Valtuuston äänestyspäätöksen jälkeen virka laitetaan nyt ulkoiseen hakuun.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ellen Rydbeck (kok.) on pettynyt. Rydbeck kannatti Wihersaaren siirtämistä suoraan virkaan.

Hattulan kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Matti Puotila
Edellisellä valtuustokaudella kunnanhallituksen puheenjohtajana toiminut Matti Puotila (kok.) oli jo kunnanhallituksessa Wihersaaren suoraa virkasiirtoa vastaan. Myös valtuustossa hän äänesti ulkoisen haun puolesta. Arkistokuva. Kuva: Dani Branthin / Yle

Katteluksen lisäksi myös toinen kokoomuslainen kunnanhallituksen jäsen Matti Puotila äänesti kunnanhallituksen esitystä vastaan. Hän vastusti suoraa nimitystä jo kunnanhallituksessa.

Eriävät näkemykset voidaan tulkita merkiksi kunnanhallituksessa kytevistä kiistoista kokoomuslaisten jäsenten välillä. Kattelus on jo aiemmin arvostellut Rydbeckin toimintaa Hattulan kehitysyhtiön yhteydessä.

Luottamuspaikat pian uusjaossa

Hattulan nykyiset luottamuspaikat sovittiin kaksi vuotta sitten tämän vuoden kevääseen saakka. Seuraavien kahden vuoden ajalle luottamushenkilöt ratkaistaan huhtikuun valtuustossa. Näyttää siltä, että Kokoomuksen nykyisillä kunnanhallituksen jäsenillä voi jatkossa olla vaikeuksia mahtua saman pöydän ääreen.

Puotila toimi edellisellä valtuustokaudella kunnanhallituksen puheenjohtajana. Kattelus oli myös silloin mukana kunnanhallituksessa. Vuoden 2021 kuntavaaleissa Rydbeck nousi Hattulan ääniharavaksi 184 äänellään ja on johtanut vaalien jälkeen kunnanhallitusta.

Suosittelemme sinulle