Hyppää sisältöön

Diakoniatyön operaatio Talvi jakaa soppaa Rengossa ja Hämeenlinnassa

Operaatio Talven avulla halutaan helpottaa vähävaraisten hämeenlinnalaisten elämää.

Villasukkia Pärekorissa.
Diakoniatyön neulomistalkoohaasteessa on syntynyt sukkapari, jos toinenkin. Kuvituskuva. Kuva: Simo Pitkänen / Yle
Anne-Maria Niskanen

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta tarjoaa maksutonta soppaa vastaiskuna inflaatiolle.

Diakoniatyö jakaa soppaa kahtena peräkkäisenä lauantaina. Maaliskuun 18. päivä soppatykki on Rengossa Salen pihalla ja viikon päästä 25. päivä keittoa on tarjolla Hämeenlinnassa Idänpään S-marketin pihassa.

Keittoa on tarjolla niin kauan kuin soppatykistä riittää. Maksuttoman keiton jakaminen on osa seurakunnan Operaatio Talvea, jonka tarkoituksena on helpottaa ihmisten arkea.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan diakoniatyöntekijä Henna Helminen kertoo, että operaatio Talven villasukkakeräykseen tuli paljon villasukkia ja niitä on jo jaettu diakonian asiakkaille. Kaupungissa on suuri pula villasukista ja -tumpuista.

Sen sijaan helmikuun lopulla avatussa seurakunnan verkkokaupassa on vielä ollut hiljaista. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta perusti diakonian verkkokaupan yhteistyössä Kotimaanavun kanssa. Verkkokaupan kautta voi lahjoittaa vähävaraiselle hämeenlinnalaisperheelle esimerkiksi ruokakassin tai lapsille urheiluvälineitä.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta käynnisti Operaatio Talven helmikuussa 2023. Hankkeen avulla halutaan helpottaa vähävaraisten ja muuttuneiden olosuhteiden takia pulaan joutuneiden hämeenlinnalaisten elämää.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle