Hyppää sisältöön

Arviointiraati valitsee Ahveniston moottoriradan uuden toimijan Hämeenlinnassa – raadissa mukana muun muassa autourheilija Mika Salo

Oleellisena seikkana radan kehittymiselle ja tulevaisuudelle Salo pitää Ahveniston sijaintia Etelä-Suomessa.

Mika Salo hymyilee kuvassa.
Mika Salon mukaan Ahveniston moottorirata kaipaa päivitystä. Kuva: xpbimages.com / All Over Press
Anne-Maria Niskanen

Hämeenlinnassa Ahveniston moottoriradan käyttöä koskeva tarjouskilpailu päättyy maanantaina 20. maaliskuuta. Kaupunki haluaa moottoriradalle pitkäaikaisen sopimuskumppanin, jolla on osaamista ja näkemystä moottoriradan käytöstä sekä alueen monipuolisesta kehittämisestä.

Uuden sopimuskumppanin valitsee arviointiraati, jossa on mukana muun muassa autourheilija Mika Salo, joka on itsekin ajanut Ahveniston moottoriradalla. Salo kertoo tulevansa mielellään osaksi radan sopimuskumppanin arviointiraatia.

– Ahvenisto on sydäntä lähellä oleva asia. Ajan radalla joka kesä ja käyn seuraamassa kisoja.

Oleellisena seikkana radan kehittymiselle ja tulevaisuudelle Salo pitää Ahveniston sijaintia Etelä-Suomessa.

– Sijainti Helsingin lähellä tuo mahdollisuuden kuskeille tulla ajamaan Ahvenistolle helposti, Salo sanoo kaupungin tiedotteessa.

Moottorirata kaipaa Salon mukaan upgreidausta eli saattamista ajan mukaiseksi.

– Ongelmana on ympäristöluvan uusiminen. Kukaan ei halua sijoittaa siihen, ellei ole takeita, että rata pysyy seuraavat 10 vuotta, toteaa Salo.

Tarjouksia arvioidaan monelta eri kantilta

Kaupunki on kutsunut arviointiraatiin kaikkiaan 13 eri alan ammattilaista. Arviointi voidaan tehdä, jos arvioijia on läsnä vähintään viisi, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Raatilaiset saavat tutustua Ahveniston moottoriradasta tehtyihin tarjouksiin ennen arviointiraadin kokousta. Tarjoukset arvioidaan monelta eri kantilta ja jokaisella aihealueella on oma painoarvonsa.

Tarkoituksena on, että arviointiryhmän jokainen jäsen arvioi tarjousten laadun itsenäisesti sekä pisteyttää tarjoukset. Vertailupisteet lasketaan arviointien perusteella. Parhaimman eli suurimman pistemäärän saanut tarjoaja valitaan sopimuskumppaniksi.

Arviointiraati kokoontuu Hämeenlinnassa tämän viikon torstaina 23. maaliskuuta 2023.

Suosittelemme sinulle