Hyppää sisältöön

Riihimäki laittaa tänä vuonna 10 miljoonaa euroa katu- ja puistotöihin

Tämän vuoden merkittävimmät uudistyöt liittyvät Hämeenaukioon, Lasinpuhaltajan puistoon ja Temppelikatuun.

Riihimäen keskustaa lasinpuhaltajapatsaalta kuvattuna.
Tänä vuonna kaupunki kunnostaa Lasinpuhaltajan puiston perusteellisesti. Kuvituskuva. Kuva: Miki Wallenius / Yle
Anne-Maria Niskanen

Riihimäen kaupunki on varannut kuluvalle vuodelle 10 miljoonaa euroa, joilla kaupunki parantaa katuverkon, puistojen ja leikkipaikkojen kuntoa. Tämän vuoden merkittävimmät uudistyöt liittyvät Hämeenaukioon, Lasinpuhaltajan puistoon ja Temppelikatuun.

Korttionmäkeen valmistuu kesän alussa uusi asuntoalue ja Juppalan raviradan viereen rakennetaan uusi katu. Jokikylän asuinalueen asemakaavamuutokseen liittyvät työt käynnistyvät syksyllä johtosiirroilla ja Vantaanjoen uoman siirrolla.

Vasikkahaassa jatketaan asuinalueen katujen saneerausta ja Panimonpuistossa perusparannusta. Katuvaloverkoston merkittävin erillishanke on Kaunolassa, missä vanhat ilmajohdot maakaapeloidaan ja valotolpat sekä lamput uusitaan.

Muita merkittävimpiä kohteita ovat Vantaanjoen putkisiltahankkeen jatkaminen Väinö Sinisalon kadulla. Liikenneinvestoinneista merkittävimmät ovat Arolammintien–Teollisuuskadun kiertoliittymän rakentaminen sekä Länsitien uuden jalankulku- ja pyöräilyväylän toteutuksen jatkaminen.

Lisäksi keskusurheilukentän juoksuradan viereiset kolme tenniskenttää muutetaan tekonurmelle, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Riihimäki esittelee kaupunkilaisille tämän vuoden katu- ja puistorakentamisen hankkeita torstaina 23. maaliskuuta Teatterihotellilla.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle