Hyppää sisältöön

Laaja petosvyyhti Pohjanmaan käräjäoikeuden käsittelyssä – vastaajalle tuomio yli 450 000 euron omaisuusrikoksista

Yhteensä syytekohtia on 25 kappaletta. Yli 50 asianomistajan joukossa on myös vaasalaisyrityksiä. Vastaaja ei joudu kärsimään tuomiotaan vankeudessa.

20 euron seteli luotto- ja pankkikortin päällä.
Kuva: Risto Degerman / Yle
Sebu Björklund

Pohjanmaan käräjäoikeus on antanut tuomion laajassa petosvyyhdissä, jossa asianomistajia on yli 50.

Syyttäjä vaati päätekijälle rangaistusta muun muassa törkeästä petoksesta, törkeän petoksen yrityksestä sekä identiteettivarkaudesta.

Henkilön syyksi luettiin kaksi törkeää petosta ja neljä törkeän petoksen yritystä. Lisäksi syyksi luettiin neljä petosta, neljä petoksen yritystä, kaksi identiteettivarkautta, väärennys, rekisterimerkintärikos, virkamiehen väkivaltainen vastustaminen ja virkavallan anastaminen.

Käräjäoikeus tuomitsi vastaajan kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Tästä ajasta vastaaja on ehtinyt olla vangittuna yli kaksi kuukautta.

Käräjäoikeus katsoi henkilökohtaiset olosuhteet huomioon ottaen, ettei ole kohtuullista tai suhteellisuusperiaatteen mukaista määrätä vastaajaa vangittavaksi tuomiolla.

Vastaaja oli muun muassa valehdellut koulutustaustastaan sekä aikeistaan sijoittaa asianomistajalta saamansa yli 26 000 euron rahasumman.

Vastaaja oli myös esiintynyt kuljetusyhtiön edustajana ja hakenut rahoitusta 110 000 euron arvoisen kuorma-auton hankkimista varten. Rikos jäi yritykseksi, kun rahoja ei maksettu.

Lisäksi hän oli lähettänyt laskuja eri yrityksille heidän yhteistyökumppaniensa nimissä, mutta vaihtanut laskun tilinumeroksi omansa. Vastaaja oli myös tilannut tuotteita muiden nimissä.

Yhteensä syytekohtia on 25 kappaletta. Omaisuusrikoksissa oli tavoiteltu yli 450 000 euron hyötyä.

Suosittelemme sinulle