Hyppää sisältöön

Puolueet valtaavat punamökit Oulun Rotuaarilla – vaalikylä avautuu pitkän koronatauon jälkeen

Vaalikylässä on kymmenen mökkiä, joissa puolueet kampanjoivat vähintään neljä tuntia päivässä aprillipäivään asti.

Kuvassa Oulun keskusvaalilautakunnan sihteeri, kaupunginlakimies Jukka Lampén seisoo Rotuaarin vaalikylän punaisten mökkien edustalla.
Oulun keskusvaalilautakunnan sihteeri, kaupunginlakimies Jukka Lampén kertoo, että Rotuaarin vaalikylä avautuu virallisesti lauantaina kello 11. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle
Päivi Seeskorpi

Eduskuntavaalien kampanjointi pääsee kunnolla vauhtiin Oulussa huomenna lauantaina, kun Rotuaarilla avautuu vaalikylä. Virallinen startti on kello yksitoista aamupäivällä.

Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa koronatauon jälkeen. Edellisen kerran vaalikylä pystytettiin neljä vuotta sitten eduskuntavaalien alla.

Vaalikylä on rakennettu Tiernatorilta tutuista punaisista mökeistä. Niitä on Rotuaarilla yhteensä kymmenen kappaletta. Oulun keskusvaalilautakunta edellyttää, että puolueet järjestävät vaalimökeillä toimintaa vähintään neljä tuntia päivässä.

Keskusvaalilautakunnan sihteeri, kaupunginlakimies Jukka Lampén uskoo, että vaalikylää ovat odottaneet niin äänestäjät kuin puolueet.

– Kyllä se varmaan antaa äänestäjille tunteen, että nyt on aika aktivoitua. Varmaan puolueetkin kokevat, että ne pääsevät tekemään kampanjointityötä paremmin, kun ovat tällaisella kaupungin keskeisellä ja näkyvällä paikalla ja kaikki puolueet ovat kokoontuneet yhteen paikkaan.

Rotuaarin vaalikylä on avoinna aprillipäivään eli vaalipäivää edeltävään lauantaihin asti.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme sinulle