Hyppää sisältöön

Tervolan Energia ja Vesi oy:n toimitusjohtaja Jarno Lumimäki eroaa tehtävästään kesällä

Taustalla eroon on yhtiön hallituksen ja toimitusjohtajan näkemyserot erityisesti talousasioissa ja investointien aikataulutuksessa

Placeholder-kuvituskuva, jossa on sininen kartta ja teksti: Läheltä.
Sari Pöyhönen

Tervolan Energia ja Vesi oy:n toimitusjohtaja Jarno Lumimäki lopettaa työt yhtiössä 15. kesäkuuta. Yhtiön hallituksen kokous ja toimitusjohtaja sopivat asiasta yhteisymmärryksessä kokouksessa tällä viikolla.

Taustalla on toimitusjohtajan ja yhtiön hallituksen näkemyserot. Toimitusjohtaja ja yhtiön hallitus ovat eri mieltä siitä, kannattaako uutta sähkölinjaa Tervolaan alkaa rakentaa heti vai myöhemmin.

Uusi sähkölinja, 110 kilovoltin voimalinja Taivalkoskelta Tervolaan maksaisi jopa noin 8 miljoonaa euroa.

– Yhtiön hallitus on sitä mieltä, että kannattaako satakymppi-linjaa alkaa rakentaa tänä vuonna, vai siirrettäisiinkö rakentamista ensi vuodelle, koska yhtiön rahatilanne ei ole vahva, Tervolan Energia ja Vesi oy:n hallituksen puheenjohtaja Pia Palokangas sanoo.

Palokankaan mukaan toimitusjohtaja Lumimäki taas on sitä mieltä, että linjaa kannattaa alkaa rakentaa heti. Uusi sähkölinja turvaisi sähkönsaannin tervolalaisille ja yrityksille.

Tervolan Energia ja Vesi oy:n hallituksen varapuheenjohtaja Raimo Puikko kertoo, että nykyiset sähkölinjat ovat vanhoja.

– Kyllä se talouspuoli on suurin syy ja investoinnit ovat toinen syy. Minun näkemykseni eriävät niissä, Lumimäki kommentoi ja myöntää näkemyserot.

Lähtevälle toimitusjohtajalle ei makseta erorahaa

– En ole saamassa kultaista kädenpuristusta. Irtisanomisen aika on kolme kuukautta. Lomia on tietenkin pitämättä, Jarno Lumimäki kertoo.

Yhtiön hallitus ei ole vielä päättänyt, laitetaanko hakuun yhtiön toimitusjohtaja vai esimerkiksi verkkopäällikkö. Hallituksen puheenjohtaja Palokankaan mukaan haku pitää aloittaa mahdollisimman pian.

Uuden johtajan löytymiseen saakka tehtäviä hoitavat yhtiön hallituksen johtohenkilöt.

Lumimäki ei sano hakeneensa muita töitä, mutta aikoo alkaa aktiivisemmin etsiä uusia tehtäviä.

– Mitään uutta ei ole tällä hetkellä tiedossa. Olen aina katsellut mitä mielenkiintoista olisi muualla, olen kuitenkin ollut melkein 15 vuotta Tervolassa yhtiön palveluksessa. Asun Rovaniemellä, ja tulee paljon kulkemista. Jos johonkin täältä lähden, niin pohjoiseen.

Hän aloitti 2017 Tervolan Energia ja Vesi oy:n toimitusjohtajana. Vuonna 2008 hän aloitti yhtiössä verkkopäällikkönä.

Tervolan Energia ja Vesi Oy hyvittää sähkönsiirron joulu-tammikuun perusmaksut asiakkailleen

Suosittelemme sinulle