Hyppää sisältöön

Kemin ja Savonlinnan sairaaloiden yhteispäivystysten erilliskorvausten asia etenee valtioneuvoston käsittelyyn

Asetus yhteispäivystysten erilliskorvauksista etenee 30. maaliskuuta pidettävään valtioneuvoston istuntoon. Asetuksen on tarkoitus tulla voimaan toukokuun alussa.

Nainen menossa Mehiläinen Länsi-Pohjan keskussairaalaan marraskuussa 2021
Kuvituskuva Kemistä, Länsi-Pohjan keskussairaalasta vuodelta 2021. Kuva: Antti Ullakko / Yle
Sari Pöyhönen

Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministerityöryhmä päätti torstaina, että asetus Kemin ja Savonlinnan sairaaloiden yhteispäivystysten erilliskorvauksista etenee valtioneuvoston käsittelyyn.

Lapin ja Etelä-Savon hyvinvointialueille on tarkoitus maksaa erilliskorvaus kahden ympärivuorokautisen yhteispäivystysyksikön ylimääräisistä ylläpitokustannuksista.

Alueiden toivomuksesta käynnistetään ulkopuolinen selvitys kustannuksista. Lisäksi asetusta täydennetään siten, että mahdollistetaan selvityksen tuottamien tietojen käyttäminen, kun syntyneitä kustannuksia määritellään. Asetus erilliskorvauksista etenee 30. maaliskuuta pidettävään valtioneuvoston istuntoon.

Asetuksen on tarkoitus tulla voimaan toukokuun alussa ja erilliskorvaus voitaisiin maksaa ensimmäisen kerran vuonna 2024 syntyneistä kustannuksista.

Sote-ministerityöryhmä päätti kuitenkin esittää, että osa korvauksesta maksettaisiin hyvinvointialueille ennakkoon, sosiaali- ja terveysministeriön sekä valtiovarainministeriön tiedotteessa sanotaan.

Kemin ja Savonlinnan erillisrahoitus ärsyttää muita hyvinvointialueita – Satakunnan Varhila: Kun se korkki avataan, sitä on vaikea sulkea

Kemin ja Savonlinnan sairaaloissa voidaan jatkaa yhteispäivystystä ilman määräaikaa – hallitus antoi eduskunnalle esityksensä

Suosittelemme sinulle