Hyppää sisältöön

Armoton KooKoo päätti Kärppien katastrofikauden – Lauri Marjamäki: ”Kauden visiot jäivät kauas teoista”

Kouvolan KooKoo ja Porin Ässät ovat yltäneet jääkiekon SM-liigan puolivälieriin. Kärpät ja Turun Palloseura hävisivät ratkaisevat 1. pudotuspelikierroksen ottelut torstaina.

KooKoo aloitti väkevästi ratkaisevan pudotuspelikamppailun torstaina Oulussa.
KooKoo oli täysin omaa luokkaansa ratkaisevassa pudotuspelikamppailussa torstaina Oulussa. Kuva: Lehtikuva
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Neljänä viime jääkiekkokautena SM-liigan pudotuspeleihin yltänyt KooKoo eteni torstaina puolivälieriin voittamalla ratkaisupelissä Kärpät näytöstyyliin 5–0. Pudotuspelivoitot KooKoolle sarjassa 2–1.

– KooKoo paransi pelaamista sarjassa koko ajan ja joukkueelle sopi mainiosti altavastaajan asema. Lisäksi KooKoo oli yhtenäinen, luotti itseensä sekä omaan pelitapaansa ja hyödynsi Kärppien heikkoudet ottelusarjassa, listasi Ylen jääkiekkoasiantuntija Topi Nättinen KooKoon ratkaisutekijät.

Kärppien kesy, hengetön ilme herätti sen sijaan ihmetystä Raksilassa jo heti ensimmäisessä erässä.

– Ei näytä mitenkään, että Kärpillä olisi kauden tärkein peli kyseessä. Joku särmä joukkueelta puuttuu. Katastrofi on jo selvästi vallannut joukkueen, valmennuksen, fanit ja koko kaupungin, huomioi Nättinen.

Kymenlaaksolaisten puolustajat Charle-Edouard D'Astous ja Juho Rautanen ehtivät avauserässä maalintekoon tukiessaan hyökkäyksiä. Lisäksi KooKoolta hylättiin erässä Samuel Valkeejärven osuma potkumaalina.

Olli Salo.
KooKoon vastuuluotsi Olli Salon mielestä joukkueen valmius ja halukkuus puolustuspeliin käänsivät heille Kärpät-sarjan. Kuva: Mika Kylmäniemi / All Over Pres

– KooKoolta ensimmäiseen erään kaksi suoraa hyökkäystä ja niistä kaksi maalia. Ei KooKoo mitään ihmeellistä edes esittänyt. Vieraiden 2–0-maalissa vastassa oli Kärppien neljän miljoonan träppi, joka puhkaistiin yhdellä syötöllä! Ei tämän pitäisi olla mahdollista kauden tässä vaiheessa, pyöritteli Nättinen päätään.

Olli Salon valmentama KooKoo sementoi puolivälieräpaikkansa toisessa erässä. Kohtaloonsa alistuneen Kärpät-lauman selkäranka katkesi kuvainnollisesti Miska Siikosen alivoimarysään, Axel Ottosonin maaliin sekä D'Astous'n illan toiseen täysosumaan. Torjuntaprosentilla 50 kiekkoja pysäytellyt Joel Blomqvist sai tehdä neljän takaiskun jälkeen tilaa Niclas Westerholmille.

KooKoolla ”yli-inhimillinen” otteluohjelma

KooKoolle otteluohjelma on armoton, sillä joukkue joutuu jo heti huomenna Tampereelle, jossa se kohtaa puolivälierien avauksessa viikon verran huilanneen, runkosarjavoittaja Tapparan. KooKoo on pelannut nyt kahdeksaan päivään kuusi peliä, ja kun mukaan lasketaan perjantain mittelö, niin se pelaa kymmeneen vuorokauteen seitsemän ottelua!

– Kovalla kuormalla on menty. Nyt mennään yli-inhimillisellä tahdilla, kun huomenna matkustetaan jo Tampereelle. Jotain nappeja tässä pitää painella, jotta saadaan meidän robotit toimimaan, KooKoo-valmentaja Salo totesi.

– Paikka pitää ansaita 60 ottelun runkosarjassa. Jos olet sijoilla 7–10, niin sitten vain pelaat enemmän ja useammin, KooKoon Teemu Rautiainen kuittasi puolestaan miehistönsä rajun otteluohjelman.

Kärpät oli jäänyt edellisen kerran puolivälierin ulkopuolella kaudella 2016–17, jolloin se runkosarjan kahdeksantena hävisi ”säälipleijjareissa” HIFK:lle voitoin 0–2.

Lauri Marjamäki tittar in i kameran.
Lauri Marjamäki kehui KooKoon pelaavan upea lätkää jo toisena kautena peräkkäin. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Lauri Marjamäki myönsi, että koki valmennusuransa yhden suurimmista pettymyksistä.

– Kauden visiot jäivät kauas teoista. Siitä otan täyden vastuun. On isomman analyysin paikka, miksi emme pystyneet läheskään parhaimpaan suoritukseemme viidessä viimeisessä runkosarjaottelussa sekä näissä pudotuspeliotteluissa.

– Ilo on kaukana. Tosi pettynyt olen, myönsi Marjamäki mediatilaisuudessa.

Porissa Derek Barach ja Jesse Joensuu nostivat päätöserän viimeisen kahdeksan minuutin maaleillaan Ässät 2–1-voittoon Turun Palloseurasta ja samalla puolivälieriin voitoin 2–1. Ässät kohtaa puolivälierissä llveksen. Avauspeli pelataan lauantaina Tampereella.

Suosittelemme sinulle