Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan uusi kulttuuritila on nimetty Linja-autoasemaksi

Avajaisten ohjelma on monipuolinen kattaus paikallista kulttuuria, mutta myös keskustelua kulttuurista.

Kaksi naista seisoo näyttelytilassa.
Kaputan Vilma Isotalo ja Minttu Saarinen ovat tyytyväisiä uusiin tiloihin. Avajaisia varten kaikki on valmista, naiset kertovat. Kuva: Marko Lönnqvist
Anne-Maria Niskanen

Paikalliset kulttuurin tekijät ja osaajat pääsevät vihdoin kurkistamaan, miltä näyttää Hämeenlinnan uudessa vapaan kulttuurin tilassa. Linja-autoasemaksi nimetyn tilan avajaisia vietetään viikonvaihteessa. Avajaiset järjestää Kaputa ry eli Kaupunkitaide- ja kaupunkikulttuuriyhdistys.

– Tunnelma on tällä hetkellä odottavainen. Torstaina oli pitkä päivä, kun viimeistelimme tiloja, kertoo Kaputan puheenjohtaja Minttu Saarinen.

Linja-autoaseman avajaisten ohjelma on monipuolinen kattaus paikallista kulttuuria.

– Tekijät tulivat mielellään mukaan. Olen vuosia tehnyt töitä eri yhdistysten kanssa, joten minulla on tuttuja ja verkostoja paljon, Saarinen sanoo.

Saarisen mukaan tilat ovat toimivat ja helposti muunneltavat. Ainoa rajoitus on se, että tiloissa saa olla samaan aikaan enintään 75 ihmistä.

Perjantaina avajaisohjelmassa on muun muassa itkuvirsiä, tanssia, runoja, burleskia sekä livemaalausta. Lauantaina Linja-autoasemalla on luvassa musiikkia sekä kiinalaista kalligrafiaa. Sunnuntain ohjelmassa on erätaukokeskusteluja, joihin osallistuu paikallisia kulttuurivaikuttajia ja -tekijöitä.

Kaputa ry on kaikille avoin yhdistys

Kaputa ry eli Kaupunkitaide- ja kaupunkikulttuuriyhdistys perustettiin viime syksynä Hämeenlinnassa. Yhdistyksen puheenjohtaja Minttu Saarinen kertoo, että yhdistyksen tavoitteena on tuoda yhteen paikallisia tekijöitä, osaamista ja myös perinteitä.

– Kaputa pyrkii kehittämään Hämeenlinnan alueelle omaleimaista ja merkittävää kaupunkikulttuuria, joka on sen tekijöistä lähtöisin, Saarinen sanoo.

Kaputan suunnitelmissa on muun muassa muraali-hanke, jonka kautta tuodaan esiin paikallista kulttuuria, kuvastoa ja tarinoita. Saarisen mukaan kehitteillä on myös monenlaisia tapahtumia ja iltamia kulttuurin eri aloilta suomalais-ugrilaisesta perinnekulttuurista nykytaiteeseen saakka.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme sinulle