Hyppää sisältöön

Kerttu Niskanen loisti Kertun päivänä – suomalaisvoittaja hehkutti ihmemiestä

Kerttu Niskanen oli omassa luokassaan kymmenen kilometrin väliaikalähtökisassa. Suomalainen johtaa normaalimatkojen kokonaiscupia ennen ratkaisevaa Salpausselän viikonloppua.

Joel Sippola,
Riku Salminen

Perjantaina oli kirjaimellisesti Kertun päivä. Nimipäiviään viettävä Kerttu Niskanen hiihti vakuuttavaan voitton Ruotsin Falunissa pidetyn 10 kilometrin perinteisen väliaikalähtökisassa. Voitto on Niskaselle kauden toinen maailmancupissa. Hän juhli samaisella matkalla voittoa kauden alussa Norjan Beitostölenissä.

Niskanen oli hyvässä vauhdissa alusta lähtien. Hän oli 1,5 kilometrin väliaikapisteellä toisena neljä sekuntia Ruotsin Jonna Sundlingille hävinneenä.

Suomalainen nousi kärkipaikalle 4,3 kilometrin väliaikapisteellä. Niskanen lisäsi johtoaan seuraavilla väliaikapisteillä ja voitti lopulta 15,9 sekunnin erolla.

Tällä hetkellä Niskanen kuuluu aina voittajasuosikkien joukkoon, kun perinteisen väliaikalähtökisaa lähdetään hiihtämään.

– Ajatukset ovat aina palkintopallisijoituksessa ja voitossa. Kaiken pitää kuitenkin natsata kohdalleen. Kaikki meni tänään hyvin, Niskanen kommentoi.

Toinen oli Saksan Katharina Hennig. Norjan Anne Kjersti Kalvå oli kolmas.

Taktisesti kisa sujui Niskaselta odotuksien mukaan. Viime aikojen uurastus kuitenkin tuntuu.

Niskanen hiihti sunnuntaina 50 kilometrin kisan Holmekollenilla ja jo tiistaina hän kilvoitteli Drammenin sprintissä.

– Ennen kisaa tuntui aika väsyneeltä. Ei vire onneksi huono ollut. Huolto onnistui mainiosti. Mika Venäläinen on ihmemies, hän viittasi Venäläiseen, joka vastaa naisen suksihuollosta.

Piippo onnistui

Eveliina Piippo oli toiseksi parhaana suomalaisena hienosti 12:s. Piippo on parempi vapaalla hiihtotavalla. Anne Kyllönen oli 20:s, Anni Alakoski 27:s, Vilma Nissinen 35:s, ja Katri Lylynperä 42:s.

Kisasta puuttuivat Ruotsin Ebba Andersson ja Frida Karlsson.

Niskanen taistelee tiukasti normaalimatkojen kokonaiscupin voitosta. Hän johtaa distanssicupia 22 pisteen erolla ennen USA:n Jessie Digginsiä, joka taisteli neljänneksi.

Cupin voittaja ratkaistaan viikon päästä Lahdessa. Maailmancupin kokonaiskisassa Niskanen on kolmantena.

– Yritän pitää punaisen liivin loppuun asti. Lahdessa laitetaan kaikki likoon, Niskanen viittasi distanssicupin punaiseen liiviin.

Kerttu Niskanen hiihti ylivoimaiseen voittoon Falunissa.

Päivitetty 14:25: Täydennetty Niskasen kommenteilla

Suosittelemme sinulle