Hyppää sisältöön

Keski-Suomen hyvinvointialue käynnistää muutosneuvottelut – tavoitteena ei ole vähentää henkilöstöä, sanoo henkilöstöjohtaja

Muutosneuvotteluiden tavoitteena on yhtenäistää henkilöstön toimenkuvia. Muutamia työntekijöitä uhkaa irtisanominen, jos sopivaa työtehtävää ei löydy.

Etualalla keski-Suomen hyvinvointialueen talousarvio 2013 lehtiö. taustalla ihmisiä.
Muutosneuvottelut kestävät kuusi viikkoa. Kuva: Simo Pitkänen / Yle
Kaisa Uusi-Kraapo

Keski-Suomen hyvinvointialue on käynnistämässä muutosneuvottelut.

Neuvottelut koskettavat noin tuhatta henkilöä, joka on 10 prosenttia koko hyvinvointialueen henkilöstömäärästä.

Hyvinvointialueen hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina. Hallituksen esityslistassa sanotaan, että muutoksista päätetään erikseen hallintosäännön mukaisesti.

Hyvinvointialueen HR-johtaja Eija-Liisa Heikkilä kertoo, että neuvotteluilla ei pyritä vähentämään henkilöstöä.

– Hyvinvointialueen toiminnan alkuvaiheessa yhtenäistämme palvelusuhteiden ehtoja eli esimerkiksi samoissa tehtävissä olevien henkilöiden työaikamuotoa yhtenäistetään, Heikkilä sanoo.

Heikkilän mukaan joidenkin työntekijöiden työehdoissa voi tapahtua muutoksia ja henkilöstöä voidaan sijoittaa toisiin tehtäviin.

Jos työntekijälle ei voida tarjota tai hän ei ota vastaan tarjottua muuta tehtävää, esityksen mukaan palvelussuhde voidaan irtisanoa.

– Olemme tunnistaneet alle 10 henkilöä, jolla ei ole virkamääräyksen tai palvelusuhteen mukaista tehtävää tällä hetkellä, Heikkilä toteaa.

Hyvinvointialueella työskentelee nyt noin 11 700 henkilöä.

Suosittelemme sinulle