Hyppää sisältöön

Rovaniemen keskustassa olevat mielenosoitukset voivat häiritä liikennettä lauantaina

Poliisille on ilmoitettu kahdesta mielenilmauksesta keskustassa lauantaina iltapäivällä. Mielenilmauksista saattaa aiheutua liikennehaittaa. Myös Ski Marathon -tapahtuma näkyy katukuvassa.

Autot ajavat sulaa, vetistä tietä. Pyörätie sohjolla. Taustalla Jätkänkynttilän silta.
Liikenne saattaa häiriintyä tapahtumien vuoksi Rovaniemen keskustassa lauantaina. Kuvituskuva. Kuva: Vesa-Pekka Hiltunen / Yle
Sari Pöyhönen

Rovaniemen keskustassa on lauantaina iltapäivällä kaksi mielenilmausta, joista poliisi on saanut ilmoitukset. Yksityishenkilön ilmoittama mielenilmaus paremman kouluruoan puolesta käynnistyy kello 15.00 Lordin aukiolta, josta kulkue liikkuu kävellen 15.30 alkaen Poromiehentien, Ruokasenkadun sekä Valtakadun kautta Rovaniemen pääkirjastolle, poliisi kertoo tiedotteessa.

Lisäksi Suomen luonnonsuojeluliiton ilmoittama Luontomarssi alkaa kello 15.45 Kansalaistorilla Rovaniemen pääkirjaston ja kaupungintalon välisellä alueella. Sieltä kulkue etenee Rovakatua ja Koskikatua pitkin Lordin aukiolle.

Kummankin mielenilmauksen arvioidaan olevan ohi noin kello viiteen mennessä, poliisi tiedottaa.

Lisäksi keskustan alueella on käynnissä Jätkänkynttilä Ski Marathon. Sen reitti alkaa Ounasvaaran hiihtostadionilta ja kulkee Jätkänkynttilän siltaa ja Koskikatua pitkin Lordin aukiolle. Tapahtuma on ohi kello 16 mennessä.

Tapahtumien vuoksi keskustassa voi olla väliaikaista haittaa liikenteelle.

Suosittelemme sinulle