Hyppää sisältöön

Humalainen mies nujakoi poliisiautossa kesken ajon – yritti tarttua kuskiin ja löi toista poliisia nyrkillä

Kemiläisessä ravintolassa joukkotappelu, toisaalla humalainen mönkijäkuski räyhäsi mukanaan kirves ja kaksi puukkoa.

Placeholder-kuvituskuva, jossa on sininen kartta ja teksti: Läheltä.
Poliisilla riitti perjantaina puuhaa Meri-Lapissa.
Armi Auvinen

Ulkomaalainen mies ryhtyi nujakoimaan poliisien kanssa kesken ajon perjantaina Torniossa.

Poliisipartio oli ollut suorittamassa liikenteen valvontaa Torniossa Jokivarrentiellä perjantai-iltana, kun partio havaitsi päihtyneen miehen hoipertelevan autojen seassa keskellä tietä. Miehen kanssa keskustellessa kävi ilmi, että hän oli vahvasti päihtynyt, eikä hän osannut kertoa, mihin on menossa ja missä hän asuu, eikä hän saanut kehenkään tuttuun yhteyttä.

Miestä ei voinut jättää vahvassa humalassa ulos, joten hänet päätettiin viedä poliisivankilaan.

Kun partio lähti kuljettamaan miestä kohti poliisivankilaa, autossa takapenkillä istunut mies yritti kurkottaa tarttuakseen poliisiauton kuljettajaan. Takapenkillä ollut toinen poliisi esti miestä.

Kun kyyditettävä yritti uudestaan tarttua kuljettajaa, poliisi esti uudestaan miestä. Tällöin mies löi nyrkillä poliisia pään alueelle.

Poliisipartio pysäytti auton, otti miehen ulos hallintaotteilla ja kuljetti hänet sen jälkeen paikalle tulleen toisen poliisiauton takatilaan kuljetettavaksi poliisivankilaan. Miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja pahoinpitelystä.

Pahoinpitely ravintolassa Kemissä

Nyrkki heilui myös Kemissä, tosin ei kohti poliisia.

Poliisipartiolle tuli puolen yön aikaan ilmoitus useamman henkilön välisestä tappelusta Kemissä sijaitsevassa ravintolassa. Tappelussa on ollut osallisena sekä miehiä että naisia. Ainakin kolmea miestä oli lyöty. Ravintolan työntekijät olivat saaneet tappelun keskeytettyä ja tekijät olivat lähteneet ravintolasta ulos ennen poliisin paikalle tuloa.

Pahoinpitelyn seurauksena ei ollut tullut vakavia vammoja.

Pahoinpitely Torniossa

Poliisille tuli ilmoitus veljeksistä, jotka tappelivat perjantain ja lauantain välisenä yönä huoltoaseman pihalla Torniossa. Paikalle oli jäänyt toinen veljeksistä, joka kertoi, että hänen veljensä oli pahoinpidellyt häntä riitelyn päätteeksi. Pahoinpitelystä oli tullut uhrille haava pään alueelle. Ambulanssi kävi tarkastamassa uhrin vammat. Toinen veljeksistä otettiin kiinni pahoinpitelyyn epäiltynä.

Mönkijäkuski ärjyi mukanaan kirves ja kaksi puukkoa

Kemissä poliisia tyällisti puolestaan uhmakkaasti käyttäytyvä mönkkärikuski.

Poliisille oli tullut ilmoitus myöhään perjantai-iltana miehestä, joka käyttäytyi uhmakkaasti, vaikutti päihtyneeltä ja oli tullut asunnon pihaan mönkijällä. Partion tullessa paikalle ilmoittaja kertoi, että pihaan ajanut mies oli ajellut pidempään pitkin Savolaisenkatua kilvettömällä mönkijällä ja tullut hänen pihalleen huutamaan ja räyhäämään.

Mies oli poistunut paikalta ennen poliisin tuloa.

Partio tavoitti epäillyn miehen, joka oli silminnähden päihtynyt. Mies ei suostunut puhaltamaan alkometriin, jolloin hänet vietiin suoraan verikokeeseen. Miehen hallusta löytyi kirves ja kaksi puukkoa. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Rattijuoppoja Torniossa ja Ylitorniolla

Poliisi pysäytti perjantaina myös juoppo- ja huumekuskeja.

Torniossa poliisi pysäytti henkilöauton Röyttäntiellä, Torniossa, kuljettajan ajokunnon tarkastamista varten. Kuljettajana toimi ajo-oikeudeton keski-ikäinen mies. Mies puhalsi alkometriin 0-promillea, mutta huumausainepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille ja bentsodiatsepaamille. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Alkkulanraitilla Ylitorniolla vanhempi mies ajoi puolestaan valottomalla autolla perjantaina iltapäivällä. Partio pysäytti ajoneuvon kuljettajan ajokunnon tarkastamiseksi ja huomauttaakseen valojen käytöstä. Miehen puhallustulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Miehen ajokortti otettiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Suosittelemme sinulle