Hyppää sisältöön

Ylivoimainen mestarisuosikki Max Verstappen joutui ongelmiin Saudi-Arabiassa – tallitoverilleen hävinnyt Valtteri Bottas ymmällään

Max Verstappenin Red Bullista petti vetoakseli. Hän jäi 15. sijalle. Alfa Romeon Valtteri Bottas oli 14:s häviten kiinalaiselle tallitoverilleen. Saudi-Arabiassa paalulle ajoi toinen Red Bull -kuljettaja Sergio Perez.

Max Verstappen hyppää ulos autostaan.
Max Verstappenin aika-ajo päättyi jo toiseen osioon. Kuva: Getty Images
Roope Visuri

Kuuntele Yle Urheilun podcast alkaneesta F1-kaudesta. Asialistalla Mercedeksen ”menestyskrapula”, Aston Martinin huima alkukausi ja Valtteri Bottaksen F1-tulevaisuus. Äänessä myös Suomen F1-toivo Tuukka Taponen.

Sergio Perez ajoi paalupaikalle Saudi-Arabian F1-kilpailun aika-ajoissa. Meksikolaiselle paalupaikka oli uran toinen. Ferrarin Charles Leclerc oli toinen, mutta putoaa kymmenen ruutua taaksepäin lähtöruuturangaistuksien takia. Leclercille jouduttiin vaihtamaan voimayksikön osia enemmän kuin säännöt sallivat.

Huimaa alkukautta ajava Aston Martinin Fernando Alonso nouseekin sunnuntain kilpailussa toiseen lähtöruutuun ja eturiviin Perezin kanssa.

Alkukautta hallinnut Red Bullin Max Verstappen joutui keskeyttämään aika-ajon toisessa osiossa. Ylivoimainen mestarisuosikki raportoi tiimiradioon moottoriongelmista. Myöhemmin tiimi tiedotti vetoakselin rikkoontumisesta.

– Tämä on todella ärsyttävää. Meillä oli hyvä viikonloppu. Kaikki osiot menivät hyvin, Verstappen totesi tuoreeltaan Sky Sportsille.

Verstappen myönsi, että Red Bullin hyvästä vauhdista huolimatta heillä tulee olemaan vaikeaa sunnuntain kilpailussa. 15. lähtöruudusta on voitettu kisa F1-historiassa vain kerran: Fernando Alonso Singaporessa vuonna 2008.

– Meillä on hyvä auto, joten totta kai pääsemme nousemaan ylöspäin tuloslistalla. Kaikki on mahdollista tällä radalla, mutta pysytään vähän realistisimpina, Verstappen sanoi.

Sergio Perez lähdössä radalle Saudi-Arabian aika-ajoissa.
Kuva: Getty Images

Sergio Perez sympatiseerasi tallitoveriaan aika-ajojen jälkeen.

– Se oli harmi. Max on ollut todella vahva koko viikonlopun ajan. Kuten tiedätte, näissä autoissa ongelmia voi tulla milloin vaan, Perez sanoi ratahaastattelussa.

Leclerc oli kaksijakoisella tuulella aika-ajonsa jälkeen.

– Toisaalta on ollut vaikea viikonloppu meille vauhdin osalta. Olen iloinen kierroksestani. Tein kaikkeni sen eteen. Red Bull on kuitenkin eri planeetalta. Huomenna ei tule olemaan helppoa lähtöruuturangaistuksen kanssa, 12. ruudusta starttaava Leclerc totesi.

Alonso on valmiina yllätyksiin eturivistä.

– Eturivistä lähteminen on uskomatonta. Olemme luottavaisia. Auto tuntui todella vahvalta. Auto on kuitenkin vahvin kisavedoissa. Meidän pitäisi olla siis parempia sunnuntaina kuin lauantaina, Alonso kuvaili.

Bottas ymmällään, hävisi tiimitoverilleen

Valtteri Bottas oli ollut Saudi-Arabian harjoituksissa tuloslistan pohjalla. Aika-ajoissa hän kuitenkin selvisi viimeisenä toiseen osioon. Bottas ei kuitenkaan yltänyt päätösosioon, vaan oli 14:s. Tallikaveri Guanyu Zhou oli aika-ajoissa 12:s ja Bottasta 0,207 sekuntia vikkelämpi.

– Tämä oli ehkä paras osioni täällä. Ei ole vaan vauhtia. Oma kierros tuntui lopussa hyvältä. Aika ei vaan näytä siltä. Tiimikaverikin edellä. Paha sanoa, mistä johtuu, Bottas kuvaili Viaplaylle.

Valtteri Bottas aurinkolasit päässä Saudi-Arabiassa.
Valtteri Bottaksella on ollut vaikea viikonloppu Saudi-Arabiassa. Kuva: Getty Images

– Vauhdin puolesta ei ole oltu siellä, missä pitää. Pudotettiin downforcea, että saadaan suoravauhtia. Mutkissa tulee nyt takkiin. Autossa on liikaa ilmanvastusta. Se on ehkä isoin juttu.

Bottas nousi Bahrainin avauskisassa 12. ruudusta kahdeksanneksi upean lähtönsä turvin. Bottas ei lähde madaltamaan tavoitteitaan sunnuntaille.

– Kisa on aina eri homma. Viimeksi lähdettiin ulkona pistesijoilta ja saatiin pisteitä. Turha luovuttaa. Vielä on mahdollista saada pisteitä. Se on tavoite, Bottas päätti.

Saudi-Arabian osakilpailu alkaa sunnuntaina kello 19.00.

Suosittelemme sinulle