Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen heitti itsensä jälleen pistekuninkaaksi – suomalaiselle jo kauden 27:s tupla-tupla

Lauri Markkanen johdatti Utah Jazzin tärkeään voittoon. Suomalainen oli Utahin ainoa kärkikolmikkoon yltänyt pelaaja.

Lauri Markkanen lähikuvassa.
Lauri Markkanen sai vastuuta lähes 35 minuuttia. Kuva: Getty Images
Jonne Niemeläinen,
STT Urheilu

Koripallon NBA:ssa Utah Jazz voitti kotipelissä Boston Celticsin pisteen erotuksella luvuin 118–117. Suurin kiitos voitosta kuului jälleen Utahin suomalaistähdelle Lauri Markkaselle, joka heitti ottelun parhaat 28 pistettä.

Liki 35 minuuttia pelanneen Markkasen pelitilanneheittojen saldo oli 10/23 ja kolmosten 4/12. Levypalloja Markkanen nappasi 10 ja syöttöjä hän kirjasi kolme. Markkasen kirjaama tupla-tupla oli hänelle jo kauden 27:s.

Markkanen on nyt pussittanut tällä kaudella jo 190 kolmosta. Kukaan ei ole pystynyt vastaavaan Utah-paidassa ensimmäisellä kaudellaan.

Markkanen oli Utahin ainoa ottelun pisteiden kärkikolmikkoon yltänyt pelaaja. Kakkoseksi tuli Bostonin 25 pisteen Jaylen Brown ja kolmanneksi tämän joukkuetoveri, 23 pistettä heittänyt Grant Williams.

Utah Jazz on läntisen konferenssin 10. sijalla ja kiinni pudotuspelikarsintasijoituksissa. Boston Celtics on itäisen konferenssin kolmannella sijalla ja etenemässä pudotuspeleihin.

– Me haluamme pudotuspeleihin. Pudotuspelien intensiteetti vie varmasti tätä nuorta joukkuetta eteenpäin, Markkanen kommentoi pelin jälkeen.

Utah nousi tappioasemasta voittoon

Utah oli runsas minuutti ennen loppusummeria neljä pistettä tappiolla, kunnes Markkasen kolmonen ja Talen Horton-Tuckerin kahden pisteen kori nostivat kotijoukkueen pisteen johtoon. Walker Kesslerin torjunta 1,8 sekuntia ennen loppua varmisti niukan voiton Utahille.

Boston oli ottelussa avauspuoliajalla suurimmillaan 19 pisteen johdossa, mutta Utah nousi lopulta väkisin ohi.

Muissa otteluissa New York Knicks voitti kotonaan Denver Nuggetsin 116–110, Los Angeles Clippers hävisi kotonaan Orlando Magicille 108–113, Indiana Pacers taipui kotonaan Philadelphia 76ersille 121–141, Toronto Raptors voitti kotonaan Minnesota Timberwolvesin 122–107, Memphis Grizzlies kukisti kotonaan Golden State Warriorsin 133–119, Chicago Bulls voitti kotonaan Miami Heatin 113–99 ja Washington Wizards hävisi kotonaan Sacramento Kingsille 118–132.

Katso NBA:n taulukot tämän linkin kautta.

Suosittelemme sinulle