Hyppää sisältöön

Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski sai luistimesta viillon kaulaansa Ruotsin finaalissa – paikalta huojentavia tietoja

Jenni Hiirikoski törmäsi vastustajan kanssa ja sai luistimesta viillon kaulaansa. Ottelu pelattiin loppuun pitkän keskeytyksen jälkeen. Hiirikosken edustama Luulaja voitti ja otti toisen kiinnityksen mestaruuteen.

Jenni Hiirikoski pelaa jääkiekkoa.
Suomen maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Jenni Hiirikoski loukkaantui Ruotsissa. Kuva: IMAGO/Nordphoto/ All Over Press
Emma Hyyppä,
Mika Halonen

Jääkiekkopuolustaja Jenni Hiirikoski loukkaantui vaarallisen näköisessä tilanteessa Ruotsin jääkiekkofinaaleissa Luulajan ja Brynäsin välisessä ottelussa.

Kotijoukkue Luulajaa edustava Hiirikoski, 35, sai törmäyksessä vastustajan luistimesta viillon kaulaansa ja jäi jäähän makaamaan. Onnettomuus tapahtui kolme minuuttia ennen ottelun loppua.

Ottelun lääkintähenkilöstö hoiti Hiirikoskea jäällä 15 minuutin ajan ja kantoi tämän paareilla pois kentältä. Hiirikoski vietiin ambulanssilla sairaalaan. Tilanne oli ymmärrettävästi järkyttävä.

– Tunnelma areenalla oli vaisu. Pelaajilla oli kyyneleet silmissään, raportoi (siirryt toiseen palveluun) Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n toimittaja Dusan Umicevic.

Ottelu keskeytettiin, mutta sitä pystyttiin jatkamaan, kun selvisi, että Hiirikoski ei ole hengenvaarassa. Ennen keskeytystä Luulaja johti ottelua 4–3.

– Kyseessä on pintahaava kaulassa, SDHL-liigan urheilujohdon kanssa keskustellut toimittaja Umisevic sanoi.

Luulajan valmentaja Jens Själin kommentoi tapahtunutta ottelun jälkeen. Luulaja voitti ottelun 5–3 ja johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 2–0.

– Tilanne on hallinnassa ja pelaajat halusivat pelata Jennille, Själin sanoi.

Hiirikoski on Suomen maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni ja voittanut Naisleijonissa muun muassa kolmesti olympiapronssia.

Ilta-Sanomat oli tavoittanut (siirryt toiseen palveluun) ottelun jälkeen Luulajan viestintävastaavan Robert Hedlundin, joka kertoi, että Hiirikoski ”on kunnossa”, mutta siitä ei ole tietoa, voiko hän pelata huomisessa finaalissa.

Brynäsin puolustaja Rosa Lindstedt oli ottanut ottelun jälkeen yhteyttä Hiirikosken äitiin.

– Rosa Lindstedt informoi välittömästi Hiirikosken äitiä, että kaikki on ok, Hedlund kertoo IS:lle.

Luulaja julkaisi ottelun jälkeen myös tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) Hiirikosken tilanteesta. Tiedotteen mukaan Hiirikoski on käynyt leikkauksessa ja hän päässee kotiin vielä illan aikana.

Sarja katkolla huomenna

Voittajajoukkueen suomalaiset olivat vahvasti esillä ottelussa. Viivi Vainikka vastasi 1–0-maalista ajassa 26.32. Noora Tulus maalasi toisen erän lopussa 3–2:een. Jenna Pirttijärvi teki 4–3-voittomaalin ajassa 52.14. Petra Nieminen teki loppulukemat tyhjään maaliin viimeisellä minuutilla.

Suomalaisista Luulajan riveissä pelaa vielä puolustaja Ronja Savolainen.

Brynäsissä pelaavat suomalaisista puolustaja Rosa Lindstedt ja hyökkääjä Matilda Nilsson.

Ottelusarja on nyt katkolla Luulajalle. Kolmas finaali pelataan jo maanantai-iltana.

Suosittelemme sinulle