Hyppää sisältöön

Ville Hämäläinen jatkaa liigajoukkue SaiPan päävalmentajana

Jääkiekkojoukkue SaiPan valmennusryhmään palkataan tulevaisuudessa myös pelaajakehitykseen profiloitunut apuvalmentaja.

Ville Hämäläinen ropar åt sina spelare.
Ville Hämäläinen jatkaa SaiPan päävalmentajana. Arkistokuva. Kuva: Mikko Lieri / All Over Press
Helena Korpela

Lappeenrantalaisen jääkiekkojoukkue SaiPan päävalmentaja Ville Hämäläinen jatkaa tehtävässään.

Kevääseen 2025 ulottuvan sopimuksen tehneen Hämäläisen lisäksi valmennusryhmässä jatkavat apuvalmentaja Santeri Immonen ja maalivahtivalmentaja Antti Ore. Valmennusryhmää täydentää tulevaisuudessa myös pelaajakehitykseen profiloitunut apuvalmentaja. Hänen nimensä julkaistaan myöhemmin, SaiPa tiedottaa.

Ville Hämäläinen, 41, otti SaiPan valmennusvastuun menneellä kaudella toistamiseen kesken kauden, kun SaiPa vapautti Pekka Virran päävalmentajan tehtävästä lokakuussa 2022. Myös syksyllä 2020 Hämäläinen valittiin SaiPan päävalmentajaksi kesken kauden myös syksyllä 2020.

Suunta eteenpäin

Tulevaa kautta 2023–2024 Hämäläisen valmennustiimi ja tuleva joukkue lähtevät rakentamaan huhtikuussa.

– Lisää kokoa, luonnetta ja johtamisominaisuuksia ensi kauden joukkueelle on varmasti tulossa. Uskon vahvasti, että joukkueen ja koko organisaation suunta on eteenpäin, sanoo Hämäläinen SaiPan tiedotteessa.

SaiPan mukaan kulunut kausi oli koko SaiPa-yhteisölle haastava ja ”usko on ymmärrettävästi ollut koetuksella”. Seuran mukaan kausi ei ollut sitä mitä odotettiin ja tavoiteltiin.

Lisää: SaiPa julkisti keinot, joilla sarjajumbo nousee suosta – pelaajabudjetti kasvaa sadoillatuhansilla euroilla

Joukkueen runko valmis

Liiga-SaiPa oy:n toimitusjohtajan Jussi Markkasen mukaan Hämäläinen on erittäin motivoitunut valmentaja, joka tiedostaa hyvin, mitä toimenpiteitä sekä joukkue että koko seura tulevaisuudessa tarvitsee.

– Kuluneen kauden tilanne on ollut monin tavoin haastava ja tästä syystä myös tätä päätöstä harkittiin pitkään. Uskomme vakaasti, että pitkän kokemuksen sekä omalta pelaajauraltaan että valmennuksessa omaava Ville Hämäläinen on oikea valinta tehtävään, Markkanen sanoo.

SaiPan mukaan sen tulevan joukkueen runko alkaa olla valmis. SaiPa tiedottaa asiasta tarkemmin, kun Liiga-kausi kokonaisuudessaan päättyy.

Suosittelemme sinulle