Hyppää sisältöön

Veikkausliigaa ja Superpesistä Ylen kanaville – otteluita tarjolla kesästä syksyyn

Yle on hankkinut kotimaisen palloilun esitysoikeuksia vuosille 2023–2025. Sopimus tuo jalkapallon ja pesäpallon kotimaisten pääsarjojen otteluita nähtäväksi Ylen kanaville.

Kuvasarjassa Manse PP:n pelaaja syöksyy, IPS:n pelaaja lyö, FC Hongan ja Åland Unitedin pelaajat kamppailevat pallosta sekä KuPSin maalivahti sulkee pallon.
Naisten ja miesten Superpesikset, Kansallinen liiga ja Veikkausliiga nähdään jatkossa myös Ylen kanavilla. Kuva: All Over Press / Tomi Hänninen
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Yle näyttää jatkossa jalkapallon Veikkausliigan sekä miesten ja naisten Superpesiksen valikoituja otteluita kanavallaan. Sopimus Nelonen Median kanssa on kolmivuotinen.

Sopimukseen kuuluu myös jalkapallon Kansallinen liiga, jota Yle on näyttänyt aiempina vuosina.

– Hienoa, että yhteistyömme Nelosen kanssa kotimaisessa kesäpalloilussa laajenee Kansallisen liigan lisäksi. Monivuotinen sopimus takaa sarjojen paremman näkyvyyden myös Ylen vapailla kanavilla, sanoo Ylen urheiluoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

Tuore sopimus kattaa 5–7 Superpesiksen ottelua sekä naisten että miesten sarjoista kaudessa. Veikkausliigaa ja Kansallista Liigaa nähdään kumpaakin 6–7 ottelua kaudessa.

– Olen iloinen, että näiden kaikkien sarjojen huippuottelut ja ratkaisuhetket palaavat Ylelle. Otteluiden yhteydessä pääsemme esittelemään suomalaisille kotimaisten pääsarjojen ilmiöitä ja ihmisiä, kertoo Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

Yle näyttää sekä naisten että miesten Superpesiksestä kuukauden ottelun. Lisäksi syyskuussa sarjat ratkaisevat loppuottelut nähdään Ylellä kolmannesta pelistä alkaen.

– On todella hienoa, että suuri yleisö pääsee nauttimaan kansallispelin huippuotteluista ja seuraamaan niin miesten kuin naisten mestaruuden ratkeamista myös Ylen kanavien kautta. Vapaan kanavan ottelut täydentävät hyvin jo ennalta kattavaa palvelua, toteaa Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet.

Veikkausliigasta ja Kansallisesta liigasta Yle näyttää ottelun lähes joka kuukausi, kun sarjakausi kestää huhtikuusta loka-marraskuulle asti.

– Veikkausliigan paluu Ylen kanaville on luonnollisesti meille ja koko suomalaiselle jalkapallolle todella merkittävä ja iloinen asia. Ylen panostus nostaa sarjan näkyvyyttä sekä tavoittavuutta jälleen uudelle tasolle, iloitsee Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Suosittelemme sinulle