Hyppää sisältöön

”Nostin kädet kaulalle ja tajusin, että nyt vuotaa verta” – pelottavasta onnettomuudesta selvinnyt Jenni Hiirikoski kertoo kauhunhetkistään

Luulajan tähtipuolustaja Jenni Hiirikoski sai sunnuntaina luistimesta iskun kaulaansa ja joutui leikkaukseen. Hän ei vielä osannut sanoa, milloin palaa kaukaloon.

Närbild på Jenni Hiirikoski.
Jenni Hiirikoski on pelannu Naisleijonissa jo kaudesta 2003–2004 alkaen. Kuva: IMAGO/Nordphoto/ All Over Press
Paavo Forsberg

Ruotsin naisten jääkiekkomestaruutta tavoittelevan Luulajan Jenni Hiirikoski oli maanantaina jo ehtinyt jäähallille sunnuntai-illan pelottavan onnettomuuden jälkeen.

– Joukkueella on aamutreenit, niin tulin tapaamaan likkoja. Oli kiva nähdä kaikki. Tilanteeseen nähden voin ihan hyvin.

Hiirikoski sai sunnuntaina SDHL:n toisessa finaaliottelussa Brynäsiä vastaan luistimesta viillon kaulaansa. Hän yritti kurottaa kiekkoon ottelun loppuminuuteilla, kun Brynäsin pelaaja kaatui ja osui luistimellaan Hiirikoskeen.

– Tajusin hyvin nopeasti, että nyt osui luistin kaulaan. Sitten ajauduin päätylautaan, nostin kädet kaulalle ja tajusin, että nyt vuotaa verta, nyt ei ole hyvä juttu, Hiirikoski kuvailee.

– Tosi nopeasti ihmiset tulivat auttamaan. Oli todella osaavia henkilöitä ympärillä, jotka auttoivat ja ottivat tilanteen haltuun, Hiirikoski kiittelee.

Suomalaistähden loukkaantuminen pelästytti niin pelaajia kuin katsojia. Myös suomalainen itse kertoi kokeneensa kauhunhetkiä.

– Kyllä se itselleni oli todella pelottava tilanne. Olen tosi kiitollinen kaikille, jotka minua auttoivat. Sain todella hyvää hoitoa. Muutenkin olen saanut todella paljon kannustavia ja ihania viestejä ympäri maailman. Olen todella kiitollinen niistä ja siitä että olen tässä tänään.

Paikalla olleella lääkärillä oli Hiirikosken mukaan homma hyvin hallussa. Lääkäri kertoi haavaa vilkaistuaan, että Hiirikoski selviää, jolloin pahimmat pelot katosivat.

Ottelun lääkintähenkilöstö hoiti Hiirikoskea jäällä 15 minuutin ajan ja kantoi tämän paareilla pois kentältä.

Hiirikoski vietiin ambulanssilla sairaalaan, jossa hänelle tehtiin nukutusta vaatinut leikkaus. Hiirikoski ei vielä osannut sanoa tarkemmin, mitä operaatiossa oli tehty. Hän pääsi kotiin vielä samana iltana.

Luulajan Jenni Hiirikoski ja Brynäsin Rosa Lindstedt ovat läheisiä ystäviä.

Paluu mahdollisimman pian

Hiirikoski, 35, on Suomen maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni ja voittanut Naisleijonissa muun muassa kolmesti olympiapronssia ja kerran MM-hopeaa. Hiirikoski ei muista nähneensä jo 2000-luvun alusta jatkuneella huippu-urallaan vastaavaa tilannetta.

– Ei ole ollut näin vakavaa tilannetta varmasti. On ollut luistimen aiheuttamia viiltoja aiemminkin, mutta ei ehkä kaula-alueella.

Luulaja voitti ottelun lopulta 5–3. Joukkue johtaa ottelusarjaa voitoin 2–0 ja voi juhlia Ruotsin mestaruutta jo tänään maanantaina, kun joukkueet kohtaavat kolmannen kerran. Hiirikoski ei vielä osannut sanoa, koska hänet nähdään jälleen kaukalossa.

– Toivottavasti mahdollisimman pian. Itselläni on tietenkin aina kova halu takaisin, mutta nyt kuunnellaan mitä lääkärit sanovat ja edetään sen mukaan. Ei ole mitään tarkempaa tietoa vielä.

Joukkue jääkiekon naisten huhtikuussa pelattaviin MM-kisoihin julkaistaan huomenna. Hiirikoski ei vielä ottanut kantaa, nähdäänkö hänet Kanadan MM-jäillä.

– Katsotaan sitten, kun joukkue julkaistaan.

Suosittelemme sinulle