Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimon mukaan talouspoliittisen keskustelun painopistettä tulisi muuttaa.
Harkimo kertoi Ylen Politiikkaradion puheenjohtajatentissä olevansa harmissaan siitä, että mediassa ja julkisessa keskustelussa puhutaan liiaksi leikkauslistoista ja liian vähän talouskasvusta.
– Ainoa asia, jolla saamme taloutemme kuntoon on se, että saamme kasvua. Suomen talous ei ole kasvanut viiteentoista vuoteen. Meillä on melkein miljoona ihmistä, jotka tienaavat 1 200 euroa. Eihän sillä rahalla elä enää tänä päivänä.
– Jos emme saa taloutta kasvuun ja tätä yhteiskuntaa muutettua, niin se on ihan sama kuinka paljon säästämme.
- Voit kuunnella Politiikkaradion viimeisen puheenjohtajatentin Yle Areenassa:
Harkimo kuitenkin toteaa, että säästöjäkin on tehtävä. Liike Nyt tavoittelee kolmen miljardin euron säästöjä ensimmäisenä vuonna.
Puolue leikkaisi yhteensä 1,9 miljardia euroa muun muassa kehitysavusta, asumistuesta ja yritystuista. Lisäksi se tavoittelee miljardin euron verran lisätuloja.
Valtiovarainministeriön virkamiesten laskelmien mukaan julkista taloutta pitäisi vahvistaa seuraavan kahden vaalikauden aikana yhteensä yhdeksällä miljardillla eurolla.
Harkimo pitää VM:n arviota oikeansuuntaisena, mutta ei ota tarkemmin kantaa summiin, joilla Liike Nytin mielestä taloutta pitäisi sopeuttaa.
– Jos talous saadaan nousemaan, silloin tarvitaan ehkä vähemmän sopeutuksia, mutta jos ei saada, niin tarvitaan enemmän leikkauksia.
Tavoitteena kymmenen edustajapaikkaa
Harry Harkimo on ollut päättyvällä vaalikaudella puolueensa ainoa kansanedustaja.
Tulevissa vaaleissa puolueen tavoite on kova, kymmenen kansanedustajapaikkaa.
Harkimo myöntää, että vaalit ovat Liike Nytin tulevaisuuden kannalta ratkaisevat. Hänen mukaansa puolue on satsannut vaaleihin paljon. Muun muassa ehdokkaiden määrä on noussut viime eduskuntavaalien vähän yli sadasta lähes 180:aan.
Viime eduskuntavaalien jälkeen on käyty kuntavaalit ja aluevaalit, joissa puolue sai jalkeille samoja ehdokkaita kuin nyt.
– Viime kerralla he olivat tuntemattomia kaikki. Meillä ei ollut oikein ketään, joka olisi ollut aikaisemmin vaaleissa. Nyt lähdemme ihan eri asetelmista.