Hyppää sisältöön

Äitiä syytetään lapsensa tapon yrityksestä Porvoossa viime kesänä – käräjäkäsittely kokonaan salaiseksi

Poliisi on kertonut pojan toipuneen vammoistaan hyvin. Äidille tehtiin mielentilatutkimus esitutkinnan aikana.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden kyltti Vantaalla.
Äitiä syytetään lapsensa tapon yrityksestä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Epäilty tapon yritys tapahtui viime kesänä Porvoossa. Pahoinpitely loppui sosiaaliviranomaisten ja poliisin väliintuloon. Kuva: Jari Kärkkäinen/ Yle
STT – Yle

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa alkoi tänään maanantaina käsittely jutussa, jossa äitiä syytetään lapsensa tapon yrityksestä Porvoossa. Poika oli tapahtuma-aikaan viisivuotias.

Käsittelyn aluksi oikeuden puheenjohtaja Tuuli Willgren määräsi, että asia käsitellään kokonaan suljetuin ovin. Puheenjohtajan mukaan jutun aineisto on niin laajasti arkaluontoista ja yksityiselämään liittyvää, ettei asian käsittely edes osin julkisesti ole mahdollista.

Epäilty tapon yritys tapahtui 21. kesäkuuta viime vuonna. Sosiaaliviranomaiset olivat menossa tarkastuskäynnille perheen kotiin, kun he näkivät asunnon ikkunasta äidin pahoinpitelevän poikaa. He soittivat hätäkeskukseen. Tilanne loppui vasta, kun poliisi rikkoi asunnon ikkunan ja otti lapsen turvaan.

Syytetty 35-vuotias nainen saapui käräjäkäsittelyyn asianajajansa ja tulkin kanssa. Oikeuden käytävällä nainen istui pipo, huppu ja kasvomaski päässään ja kasvot käännettynä seinään päin, kun paikalle kerääntynyt media otti hänestä kuvia.

Naiselle on tehty mielentilatutkimus esitutkinnan aikana.

Yle uutisoi viime lokakuussa, että kuulusteluissa äiti kertoi, että hänellä ei ole kesäkuun tapahtumista mitään muistikuvia. Näin kertoi tuolloin tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heidi Niemi.

Poika sai pahoinpitelyn seurauksena vakavia vammoja ja vietiin sairaalahoitoon. Myöhemmin poliisi kertoi, että lapsi oli toipunut vammoistaan hyvin.

Poliisi tiedotti vasta viisi kuukautta tapahtuman jälkeen lokakuussa, että äitiä oli päästy kuulemaan ensimmäistä kertaa.

Suosittelemme sinulle