Hyppää sisältöön

Terveydenhuolto höllää koronakäytäntöjään – testiä ja maskia ei edellytetä enää kaikissa tilanteissa

Koronatilanne on tällä hetkellä sekä Keski-Suomessa että koko Suomessa varsin rauhallinen, toteaa Koronanyrkki.

Kasvomaski pöydällä.
Kasvomaskit ovat olleet korona-aikana potilastyössä tuttu juttu. Kuva: Antti Karhunen / Yle
Heli Kaski

Koronatilanteen rauhoituttua terveydenhuolto höllää koronakäytäntöjään.

Keski-Suomen hyvinvointialue kertoo tiedotteessaan, että se luopuu sotehenkilöstön koronatestauksesta, silloin kun oireet ovat lieviä.

Sosiaali- ja terveydenhoidossa työskentelevät voivat halutessaan jatkossakin käydä koronatestissä, mutta testiä ei heiltä enää automaattisesti edellytetä.

Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä eli niin sanottu Koronanyrkki linjasi kokouksessaan maanantaina myös, ettei hyvinvointialueen sotehenkilöstön tarvitse enää käyttää maskia kaikissa vastanottotilanteissa.

Koronanyrkin mukaan poliklinikoilla ja avohoidon vastaanotoilla sekä kotihoidossa maskia täytyy käyttää jatkossa vain yli 65-vuotiaiden ja vaikeasti immuunipuutteisten hoidossa.

Maskia käytetään toistaiseksi myös aiempien ohjeiden mukaisesti potilaan lähihoitotilanteissa päivystyksissä ja somaattisilla vuodeosastoilla sekä ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä.

Terveydenhuollon ammattilaisten tulee käyttää maskia jatkossakin aina, kun potilas niin toivoo.

Koronanyrkki totesi, että sekä Keski-Suomen hyvinvointialueen että koko Suomen koronatilanne on nyt varsin rauhallinen. Sairaalassa olevien potilaiden määrä on Keski-Suomessa linjassa koko maan tilanteen kanssa.

Tartuntatautien torjunnan johtoryhmä kertoo lopettavansa tällä erää säännölliset kokoukset. Koronanyrkki kokoontuu jatkossa vain, jos johtajaylilääkäri ja infektioylilääkäri pitävät tarpeellisena kutsua ryhmän koolle.

Suosittelemme sinulle