Hyppää sisältöön

Lähes kaikki puoluejohtajat olivat yhtä mieltä siitä, ettei terveydenhuolto toimi – vain yksi vastasi toisin

Kahdeksan puheenjohtajaa yhdeksästä vastasi kieltävästi, kun heiltä kysyttiin, toimiiko suomalainen terveydenhuolto.

Korissa on hoitotarvikkeita.
Puoluejohtajat olivat pitkälti yhtä mieltä siitä, ettei suomalainen terveydenhuolto toimi tällä hetkellä hyvin. Kuvassa sairaanhoitajan työtarvikkeita. Kuva: Antti Haanpää / Yle
Veera Pennanen,
Jaakko Mannermaa

Suomessa ei ole tällä hetkellä niin hyvin toimivaa terveydenhuoltoa, että se hoitaisi kaikki sairaat ja apua tarvitsevat. Näin ajattelevat eduskuntapuolueiden puheenjohtajat, jotka olivat vieraina Ylen suuressa vaalikeskustelussa.

Kahdeksan puheenjohtajaa yhdeksästä vastasi kieltävästi, kun juontaja Annika Damström kysyi tentin alkuun, toimiiko terveydenhuolto.

Petteri Orpo (kok.) nosti puheenvuorossaan kaksi asiaa ylitse muiden.

– Ensimmäinen on se, että ihmiset pääsevät jonoista hoitoon. Toinen on se, että meidän pitää saada hoitajia ja sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattihenkilöstöä lisää, Orpo sanoi.

Marin: Suomessa hyvää ja huonoa terveydenhuoltoa

SDP:n Sanna Marinin mukaan Suomen terveydenhuolto sekä toimii että ei toimi. Marin oli vastasi ainoana puoluejohtajana kyllä ja ei kysymykseen terveydenhuollon toimivuudesta.

Marinin mukaan Suomessa on sekä hyvää että huonoa terveydenhuoltoa. Marin toteaa, että isoimmat ongelmat ovat terveydenhuollon perustasolla.

Marin sanoi myös, että tämän hallituksen aikana on tehty muutoksia, mukaan lukien laadullisia uudistuksia, jotka tukevat terveydenhuoltoa.

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit keskustella aiheesta 21.3. kello 23:een saakka.

Suosittelemme sinulle