Hyppää sisältöön

Aleksander Barkov syötti seurahistoriaa, Floridan huima vire vahvistanut pudotuspelipaikkaa – ”Nöyrin mies, jonka olen koskaan tavannut”

Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov nousi seuransa kautta aikain kovimmaksi pisteiden tekijäksi. Päävalmentaja Paul Maurice ihasteli eliittipelaajansa nyörää asennetta.

Katso Barkovin syöttö napauttamalla kuvaa. Hän nousi Floridan kautta aikain parhaaksi pisteentekijäksi.
Riku Porvari
Avaa Yle-sovelluksessa

Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov nousi seuran kautta aikain parhaaksi pisteentekijäksi tiistain vastaisena yönä. Florida voitti Detroit Red Wingsin 5–2, ja Barkoville kirjattiin syöttöpiste.

Kymmenettä kauttaan Floridassa pelaavalla Barkovilla on nyt kasassa runkosarjassa 614 tehopistettä (238+376). Hän nousi, nykyisin Calgary Flamesissa pelaavan, Jonathan Huberdeaun edelle (198+415=613).

– En edes tajunnut, mitä tapahtui, kun en odottanut mitään. Kun kaikki alkoi hurraamaan – muistan sen hetken loppuelämäni, Barkov sanoi NHL:n verkkosivuilla Detroit-ottelun jälkeen.

Floridan päävalmentaja Paul Maurice ihmetteli joukkueensa kapteenin rentoa suhtautumista seuraennätykseen.

– Hän saattaa olla nöyrin mies, jonka olen koskaan tavannut. Hän on varmasti nöyrin eliittipelaaja, jonka olen koskaan tavannut, Maurice veisteli.

Barkovin lisäksi vain yhdellä suomalaispelaajalla on hallussaan seuran piste-ennätys. Lähes koko uransa Minnesota Wildia edustanut Mikko Koivu keräsi joukkueessa 709 tehopistettä (205+504).

Barkov on jo pitkään ollut Floridan maalitilaston kärjessä, kun hän on jo 40 osumaa Huberdeauta edellä. Seuraavaksi hän tavoittelee seuran suurinta ottelumäärää, joka on 19 ottelun päässä. Barkovilla on nyt kasassa 652 runkosarjaottelua, Huberdeaulla 671 ottelua. Lisäksi tähtäimessä on syöttötilaston kärkisija, jossa Huberdeaulla on 39 syöttöpisteen etumatka.

Aleksander Barkov jääkiekko lavassaan, kun Dylan Larkin yrittää tökätä pelivälinettä.
Aleksander Barkov nousi Floridan kautta aikain parhaaksi pisteentekijäksi. Kuva: Dave Reginek / NHLI / Getty Images

Huima vire nostanut pudotuspelipaikkaan

Seuraennätysten ohella Florida on huimassa pelivireessä NHL:ssä. Vuoden 2022 lopun huonosti pelannut Panthers oli pitkään pudotuspelien ulkopuolella.

Helmi- ja maaliskuun onnistumiset ovat nostaneet joukkueen sarjassa 16. sijalle ja kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Florida on kerännyt pisteitä seitsemästä ottelusta peräkkäin. Noista peleistä joukkueella on viisi voittoa, yksi jatkoaikavoitto ja yksi jatkoaikatappio.

Nyt Florida on yhden pisteen verran edellä Pittsburgh Penguinsia.

NHL:n pudotuspeleihin etenee 16 joukkuetta, kahdeksan kummastakin konferenssista. Paikoista kaksitoista menee kunkin divisioonan kolmelle parhaalle joukkueelle.

Jäljelle jää neljä paikkaa eli niin sanotut villit kortit. Kaksi eniten runkosarjapisteitä kerännyttä joukkuetta nappaavat paikat molemmissa konferensseissa. Järjestyksen ratkaisee runkosarjamenestys divisioonasta riippumatta. Näin ollen on mahdollista, että konferenssin divisioonista toisesta pääsee pudotuspeleihin viisi ja toisesta kolme joukkuetta.

Katso NHL:n sarjataulukot tästä linkistä.

Floridalla on myös mairitteleva otteluohjelma. Runkosarjan viimeisessä 12 ottelussa Florida kohtaa muun muassa Philadephia Flyersin, Montreal Canadiensin, Columbus Blue Jacketsin ja Buffalo Sabersin, jotka ovat itäisen konferenssin pohjasijoilla.

Kaksi tärkeää ottelua pelataan Ottawa Senatorsia vastaan, joka on kuuden pisteen päässä Floridasta.

Floridan otteluohjelma: Philadelphia (V), Toronto (K), Rangers (K), Ottawa (V), Toronto (V), Montreal (V), Columbus (V), Buffalo (K), Ottawa (K), Washington (V), Toronto (K) ja Carolina (K).

Atlantin divisioona: 3 parasta pudotuspeleihin, 4. sija villi kortti

JoukkueOttelutPisteet
1. Boston Bruins69111
2. Toronto Maple Leafs6993
3. Tampa Bay Lightning7190
4. Florida Panthers7079
5. Ottawa Senators7073
6. Buffalo Sabres6972
7. Detroit Red Wings6969
8. Montreal Canadiens7060

Rantanen viimeisteli millintarkan ylivoimamaalin

Mikko Rantanen viimeisteli tyylikkään ylivoimamaalin Colorado Avalanchelle, kun joukkue voitti Chicago Blackhawksin 5–0 jääkiekon NHL:ssä tiistain vastaisena yönä.

Rantanen napautti rannelaukauksella Coloradon 3–0-osuman, joka sujahti millintarkasti maalin vasempaan yläkulmaan. Lisäksi hänelle kirjattiin syöttöpiste joukkueen viimeiseen maaliin.

Voitolla Colorado nousi Minnesota Wildin ohi NHL:n Keskisessä divisioonassa ja ainakin päivän ajaksi divisoonan toiselle sijalle.

Katso Rantasen maali napauttamalla kuvaa.

NHL-tuloksia 21.3.

Pittsburgh–Ottawa 1–2 (0–1, 0–0, 0–1)

Detroit–Florida 2–5 (1–2, 0–1, 1–2)

D: Ville Husso 20/25 torjuntaa

F: Aleksander Barkov 0+1, Eetu Luostarinen 0+1

Colorado–Chicago 5–0 (1–0, 2–0, 2–0)

C: Mikko Rantanen 1+1

Edmonton–San Jose 5–4 ja. (1–1, 2–3, 1–0, 1–0)

Los Angeles–Calgary 8–2 (4–0, 2–1, 2–1)

L: Rasmus Kupari 0+2

Päivitys 21.3. klo 8.42: Lisätty juttuun tieto Mikko Koivun seuraennätyksestä.

Korjaus 21.3. klo 13.05: Divisioonan kolme parasta etenee pudotuspeleihin, ei neljä. Selitetty tarkemmin pudotuspelipaikkojen määrittyminen.

Suosittelemme