Hyppää sisältöön

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palvelinkeskuksen sähkökatko kadotti potilastiedot ja aiheutti laajoja ongelmia

Varhan tietojärjestelmäongelmat alkoivat maanantain ja tiistain välisenä yönä ja ne ovat jatkuneet tiistaina aamulla. Varha tiedotti, että viat on korjattu tiistaina puoleen päivään mennessä.

TYKS
TYKS T-sairaala. Arkistokuva. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle
Eino Kossila
Avaa Yle-sovelluksessa

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen potilastietojärjestelmissä oli yöllä ja aamulla laajoja ongelmia palvelinkeskuksen sähkökatkon takia.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat. Lehteen yhteyttä ottanut Tyksin päivystyslääkäri kertoi aamulla, ettei potilastietoja saada avattua, mikä vaikuttaa kaikkeen potilastyöhön. Varha kertoo lehdelle, että vika alkoi yöllä ja aiheutti katkoksia vielä aamupäivällä.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue kertoo tiedotteessaan, että sähkökatko aiheutti palvelinkeskukseen vina, jonka takia potilastietojärjestelmien toiminta pysähtyi. Viat on nyt korjattu, mutta vaikutuksia toimintaan on vielä tiistain aikana. Turun terveysasemien ajanvaraus- ja neuvontapuhelin jouduttiin sulkemaan aamupäivällä tunnin ajaks ja kuvantamisessa ja laboratorioissa voi olla viivettä tänään tiistaina.

– Tyksissä oli onneksi rauhallinen yö ja potilasvahingoilta vältyttiin. Häiriötilanteissa potilasturvallisuuden varmistaminen on prioriteettimme, sanoo tiedotteessa Tyks sairaalapalveluiden johtaja Mikko Pietilä.

Uutinen päivitetty kauttaaltaan klo 11:39

Suosittelemme sinulle