Hyppää sisältöön

Keski-Suomen hyvinvointialue aloittaa noin tuhatta työntekijää koskevat muutosneuvottelut

Muutosneuvottelut kohdistuvat suurimmilta osin konsernipalveluiden henkilöstöön. Neuvotteluissa on kyse enimmäkseen tehtäväkuvien muutoksista.

Kuva Keski-Suomen hyvinvointialueen esitteestä. Kuvassa pelastuslaitoksen henkilä ja jutussa kerrotaan, että hyvinvointialue on Keski-SUome suurin työntaja.
Hyvinvointialueella Keski-Suomessa työskentelee tällä hetkellä noin 11 700 henkilöä. Kuva hyvinvointialueen keskisuomalaiskoteihin jakamasta esitteestä. Kuva: Heli Kaski
Heli Kaski,
Kaisa Uusi-Kraapo
Avaa Yle-sovelluksessa

Keski-Suomen hyvinvointialue aloittaa muutosneuvottelut.

Neuvottelut koskevat noin tuhatta työntekijää ja niiden on määrä kestää kuusi viikkoa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen aluehallitus käsitteli neuvottelujen aloittamista kokouksessaan tänään.

Hyvinvointialueen HR-johtaja Eija-Liisa Heikkilän mukaan muutosneuvotteluiden avulla pyritään sijoittamaan työntekijöitä organisaatioon ja yhtenäistämään palvelusuhteiden ehtoja.

Muutosneuvottelut kohdistuvat Heikkilän mukaan konsernipalveluihin eli johtoon, tukipalveluihin ja tuotannollisten tukipalvelujen henkilöstöön. Heikkilä sanoo, että mukana on myös sote-toimialan henkilöitä, joita tehtävä- ja työaikamuutokset koskevat.

Suurin osa muutosneuvotteluiden alla olevista työtekijöistä on sellaisia, joiden työaikamuotoa tarkastellaan ja yhtenäistetään.

– Lisäksi jonkin verran on työtehtävien muutoksia. Muutosneuvottelut kohdistuvat enintään kymmeneen sellaiseen henkilöön, joilla ei ole työsopimuksen mukaista tehtävää hyvinvointialueella. Heille pyritään löytämään töitä, Heikkilä toteaa.

Jos työntekijälle ei voida tarjota tai hän ei ota vastaan tarjottua muuta tehtävää, hyvinvointialueen mukaan palvelussuhde voidaan irtisanoa.

Muutosneuvottelut jatkuvat Heikkilän arvion mukaan ainakin toukokuun puoliväliin asti.

– Nyt teemme kutsun järjestöille ja määrittelemme työnantajan edustajat lakisääteisen seitsemän päivän aikana. Tällä hetkellä suunnitelmissa on kokoontua ensimmäisen kerran heti huhtikuun alussa, Heikkilä toteaa.

21.3.2023 klo 21.13 juttuun tarkennettu tietoa irtisanomisesta.

Suosittelemme