Hyppää sisältöön

Varkauden akkutehtaan kauppa voi toteutua huhtikuun alussa

Eurooppalainen ostajaehdokas on testannut konkurssiin menneen tehtaan koneet ja laitteet. Konkurssipesän hoitajan mukaan mitään esteitä kaupan syntymiselle ei pitäisi olla.

Varkauden akkutehdas European Batteries sisältä.
Varkauden akkutehtaan tuotantohalli. Arkistokuva. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Keijo Salokangas

Varkauden akkutehtaan myynti uudelle omistajalle on etenemässä. Konkurssipesän pesänhoitajan, asianajaja Pauliina Tenhusen mukaan ostaja on saanut tehtyä haluamansa testit tehtaan koneilla ja laitteilla, eikä mitään yllättävää tai kaupan toteutumisen kannalta estävää ole ilmennyt.

Ostajan on kerrottu olevan eurooppalainen yhtiö, joka haluaa aloittaa Varkaudessa akkujen tuotannon uudelleen. Ostajayhtiön hallituksen ja osakkeenomistajien pitää kuitenkin vielä hyväksyä kauppa. Sen jälkeen on mahdollista, että tehtaan kauppakirjat voitaisiin allekirjoittaa huhtikuun alussa. Ostajayhtiöstä ei ole vielä kerrottu julkisuuteen ja sen odotetaan tiedottavan kaupasta, jos se lopulta toteutuu.

Pesänhoitaja Pauliina Tenhusen mukaan tehdas on siinä kunnossa kuin ostaja sen on olettanut olevan, jopa siinä määrin kunnossa, että alun perin ostaja oli varannut testeihin kuukauden lisäajan, jota se ei ole nyt katsonut tarpeelliseksi.

Valmisteilla olevaan kauppaan kuuluvat tehtaan koneet ja laitteet. Uusi toimija on asettumassa tiloihin vuokralaiseksi. Tilat omistaa Keski-Savon teollisuuskylä Oy, joka on Varkauden kaupungin tytäryhtiö.

Suosittelemme sinulle