Hyppää sisältöön

Botti voi hoitaa Tinder-viestittelyn puolestasi, mutta toinen osapuoli ei välttämättä ilahdu ”huijauksesta”

Tekoälyä käyttävä botti lupaa järjestää useat treffit viikossa ilman, että ihmisen tarvitsee tehdä yhtään mitään deittisovelluksessa. Botin markkinoinnissa on naisvihamielinen sävy, vaikka siitä voisi olla hyötyä myös naisille.

Deittibotti jakaa Ylen kauppakeskus Triplassa haastattelemien ihmisten mielipiteitä.
Ulla Malminen

Deittisovelluksissa voi nyt ohittaa viestittelyvaiheen ja päästä suoraan treffeille tekoälyä käyttävän botin avulla, kertovat kansainväliset lehdet.

Nettideittailu muuttuu uuden Cupid Bot-sovelluksen myötä ”helvetilliseksi”, kertoo amerikkalais-kanadalainen mediayhtiö Vice.

Botin kehittäjät kertovat Vicen haastattelussa suunnitelleensa sovelluksensa lähtökohtaisesti heteromiehille, joilta kuluu paljon aikaa osumien ja treffien aikaansaamiseksi deittisovelluksissa.

Bottia voivat käyttää toki muutkin kuin heteromiehet, mutta Cupid Botin mobiilisovelluksessa puhutellaan juuri heitä potentiaalisina asiakkaina.

Silmiinpistävää on, että sovellus lupaa löytää miehille ”oikeantyyppisiä tyttöjä” ja filtteröidä pois ”huomiohuorat”. Tämä antaa naisvihamielisen vaikutelman.

Tekoäly auttaa ihmistä keskustelemaan

Markkinoilta löytyy kuitenkin myös muunlaista teknistä tukea viestintään treffisovelluksissa.

Esimerkiksi Keys for Dating -sovellus analysoi kännykän näytöltä otetun kuvakaappauksen ja tarjoaa optimoituja vastausvaihtoehtoja eri aihealueista käytäviin keskusteluihin.

Simone Fabian on uusi Tinderissä.
Simone Fabian on ollut vasta muutaman päivän Tinderissä. Kuva: Grigory Vorobyev / Yle

Keys for Dating -sovelluksen vaihtoehtoja ovat muun muassa ruoka ja luonto. Keskustelun sävyksi voi valita esimerkiksi leikkisän tai flirttailevan.

Sivuston ulkoasun perusteella palvelu ei anna sovinistista vaikutelmaa, ja palvelua markkinoidaan yhtälailla naisille kuin miehille.

Palvelun lähtöhinta on 17,49 dollaria kuukaudessa.

Ina Hurskaisen mielestä tekoälystä voisi olla apua viestittelyssä.

Botti tunnistaa ihmisen mieltymykset eikä paljasta itseään

Cupid Botin tekoäly oppii tunnistamaan käyttäjän mieltymykset sen perusteella, millaisten ihmisten kuvia hän on aiemmin pyyhkäissyt oikealle tykkäyksen merkkinä.

Ilona Hedberg uskoo, että tekoäly voisi auttaa heteronaisiakin löytämään kiinnostavia miehiä Tinderistä. Mieluiten hän kuitenkin tapaa ihmisiä oikeassa elämässä.

Cupid Bot lupaa järjestää useita treffejä viikossa 15 dollarin kuukausimaksulla ilman, että ihmisen tarvitsee tehdä yhtään mitään itse. Botti hoitaa viestittelyn, kunnes puhelinnumero on saatu tai treffit sovittu.

Botti ei paljasta viestien vastaanottajalle, että se ei ole ihminen. Sovelluksen kehittäjät kuitenkin suosittelevat, että bottia hyödyntänyt henkilö itse kertoisi tämän toiselle sitten, kun treffeille asti päästään.

Marko Mäenpää ja Ina Hurskainen eivät pidä ajatuksesta, että joutuisivat juttelemaan botin kanssa tietämättään.

Sovellus on ollut yksityisessä alfa-kehitysvaiheessa helmikuusta lähtien ja siirtyi julkiseen beta-vaiheeseen maaliskuun puolivälissä.

Tiistaina 21. maaliskuuta sovelluksessa kerrottiin, että sen betaversion 6 000 käyttäjäpaikasta yli 5 300 oli varattu.

Ina Hurskainen katselee kännykkäänsä.
Ina Hurskainen löysi oman puolisonsa sattuman kautta nettifoorumilta, jossa keskusteltiin kiinnostavista asioista. Kuva: Grigory Vorobyev / Yle

Mitä ajattelet deittiboteista? Voit keskustella aiheesta keskiviikkoon 22. maaliskuuta kello 23 saakka.

Suosittelemme sinulle